• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağlı Bir Hücreye Çift Tıkladığında Bağ Yapılan Hücreye Gitme

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,
Bağlı hücreye çift tıkladığın zaman hedef-bağlantı yapılan hücreye nasıl gidebiliriz, örnekler içerisinde benzer bir kod bulamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim. (Sayfa 1'de A1 hücresi, Sayfa 2'de B2 hücresine bağlı olsun, A1 hücresine çift tıkladığımda B2 hücresine gitmek istiyorum.)
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
Excel seçenekleri/GElişmiş sekmesi/ Burada "Doğrudan hücreiçinde düzenleme yapmaya izin ver" diye seçenek var bunu aktif ederseniz olacaktır sanırım.

Defaultu aktifti, pasif yapınca oldu. Çok teşekkürler, bunun kodunu bulmak için o kadar uğraştıktan sonra...

sayfa 1 ile indis fonksiyonunu kullanarak sayfa 2 de bir matrixten data çekiyorum, sayfa birde fonsksiyon sonucuna tıkladığımda excel beni diziye yönlendiriyor. ama dizinin 200*20 lik bir matrik olduğunu düşünürseniz üzerinde değişiklik yapmak istediğim hücreye ulaşması çok zor oluyor. "=İNDİS(Sayfa1!E4:G6;B3;B4)" (dizi, satır sayısı, sütun sayısı)
Bu hücreye yıkladığımda hedefe ulaşma şansı yoktur değil mi?
Peki indis yerine dolaylı fonksiyonunu kullansam ve bu sefer sayfa 2 de bir hücreye çift tıkladığımda hücrenin 30 satır altında bulunan hücre adresine gitmesini sağlayabilirmiyiz. Örneğin sayfa 1 de a2 hücresine tıkladığımda, a32 hücresinde adresi verilen (xa74) sayfa 2 de bulunan hücreye gitmesini sağlayabilir miyiz?

Merhaba,
Excel seçenekleri/GElişmiş sekmesi/ Burada "Doğrudan hücreiçinde düzenleme yapmaya izin ver" diye seçenek var bunu aktif ederseniz olacaktır sanırım.

Bende Eneskulcu arkadaşın sorusunu bir tık daha ileri taşıyarak, birşey sormak istiyorum;

Arkadaşın verdiği örnekte A1 hücresine comment ekleyip(bilgi notu) ,A1 hücresine tıkladığımda sheet 2 deki B2 hücresine gitmiyor.

Bu konda yardımcı olabilirmisiniz?

Geri