• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağlantıları Silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Selamlar,

Excel programımı başka bir programın üzerine çıkarak ve içeriğini oldukça değiştirerek oluşturdum. Ancak son zamanlarda sürekli "bağlantıları güncelle" uyarısı veriyor ve kaynağı bulunamayan iki tane bağlantıyı gösteriyor. Uzun süre bu bağlantıları kesmekle ve en azından VB ile bu uyarıyı göstermemeye çalıştım ancak Auto_Open kısmına
Kod:
Application.DisplayAlerts = False 
Application.AskToUpdateLinks = False
bu kodları yazsam bile hala aynı pencereyi göstermekte ısrar ediyor.

Uyarı: Bağlantı bulunamadı: Devam / Bağlantıları Düzenle
(devam edince geçiyor ama sonra programı açınca tekrar soruyor)
(bağlantıları düzenle kısmındaki hiçbir seçenek işe yaramıyor, otomatik güncelle desem soruyor, güncelleme desem yine soruyor)

Bu bağlantıları kalıcı olarak silmenin bir imkanı var mıdır?

slm

bir çok neden olabilir...
benim bildiğim ekle-ad-tanımla adımında gelen list kutusunda değişken tanımların varsa hepsini sil... burada tanımlamalar varsa başka bir programla bağlantı kurmaya çalışmakta...
genelde bir dosyada çalışırken farklı bir dosyada çalışmaya geçip yeni dosyadaki bu bağlantıların eski dosyayı aramasından kaynaklanır...

dedim ya... farklı birn edende olabilir ... bu kısmı hiç olmazsa elemiş ol...

bir çok neden olabilir...
benim bildiğim ekle-ad-tanımla adımında gelen list kutusunda değişken tanımların varsa hepsini sil... burada tanımlamalar varsa başka bir programla bağlantı kurmaya çalışmakta...
genelde bir dosyada çalışırken farklı bir dosyada çalışmaya geçip yeni dosyadaki bu bağlantıların eski dosyayı aramasından kaynaklanır...

dedim ya... farklı birn edende olabilir ... bu kısmı hiç olmazsa elemiş ol...

Excel 2007-2010'da bu Formüller/Ad Yöneticisi seçeneği altındaymış, birsürü şey çıktı, hepsini sildim ancak yeniden başlatıp programda Excel'e dön butonuna basınca yine aynı uyarı geldi. Başka bir yöntem var mıdır?

ofis 2007 için
veri/bağlantılar/bağlantıları düzenle/
kaynağı değiştir veya bağlantıyı kes seçeneklerınden birini yap

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HP010102348.aspx
bu siteyi bir incele...

bende hep böyle neticesiz kalmışımdır... benim genelde başvurduğum şu... temiz ve sorunsuz bir excel dosyasına sayfaları taşımak... biraz yorucu ve uzun oluyor ama temiz oluyor...

Temiz bir excel sayfasından programı yeniden oluşturmayı denedim ancak o da sıkıntılı oldu vazgeçtim. Neyse şimdilik gösterme dedim bağlantıları düzenle'den ilk denememde düzeldi sanırsam, herhalde excel çıldırmıştı. Yardımlarınız için teşekkürler.

slm

halit beye teşekkür et...

Geri