• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağlantıları Güncelleştirde SheetChange i çalıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kykbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
Arkadaşlar Merhaba

Çalışma kitabını açtığımda bağlantıları güncelleştir. Diyorum ve bağlantılı bilgiler güncelleniyor. Yani bağlantılı hücre içerikleri değişiyor.

Bu hücre içerikleri (bağlantıları güncelleştir denildiğinde) değiştiğinde

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

değişmişmi = Sheets("Sayfa1").Range("a1").Value
    If Sheets("Sayfa1").Range("a1").Value = "evet" Then GoTo 10
10
exit sub

End Sub

Bu kod çalışsın istiyorum. Nasıl çalıştırabilirim
..

Workbook_SheetCalculate olayını deneyin.

Hocam Merhaba

Denemiş idim oluyor. Ancak sayfada cok fazla işlem var buda her harekette kodun çalışmasına sebep oluyor.

Mümkün ise, bu kodun sadece güncelleştirme yapıldığında çalışmasını istiyorum. Yani ilk açılışta güncelleştirme yapıldığını algılamasını, daha sonra kod çalışmasına gerek kalmasın. Var ise başka bir yöntem ile çözebilirmiyiz.

Son düzenleme:
Hocam Merhaba

Denemiş idim oluyor. Ancak sayfada cok fazla işlem var buda her harekette kodun çalışmasına sebep oluyor.

Mümkün ise, bu kodun sadece güncelleştirme yapıldığında çalışmasını istiyorum. Yani ilk açılışta güncelleştirme yapıldığını algılamasını, daha sonra kod çalışmasına gerek kalmasın. Var ise başka bir yöntem ile çözebilirmiyiz.

Güncelleştirme işlemini algılayan bir kod varmıdır araştırmak lazım. Ancak alternatif yöntemler düşünülebilir. İlk aklıma gelenler:

- Güncelleştirmeyi ilk açılışta yaptığınıza göre istediğiniz kodları auto_open prosedürüne yazabilirsiniz.
- Güncelleştirme işlemini el ile ayarlayıp bunu bir makro ile yapabilir ve çalışmaısnı istediğiniz kodlarıda bu makro9 içine yazabilirsiniz.

Arkadaşlar Merhaba

Çalışma kitabını açtığımda bağlantıları güncelleştir. Diyorum ve bağlantılı bilgiler güncelleniyor. Yani bağlantılı hücre içerikleri değişiyor.

Bu hücre içerikleri (bağlantıları güncelleştir denildiğinde) değiştiğinde

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)

değişmişmi = Sheets("Sayfa1").Range("a1").Value
    If Sheets("Sayfa1").Range("a1").Value = "evet" Then GoTo 10
10
exit sub

End Sub

Bu kod çalışsın istiyorum. Nasıl çalıştırabilirim
..

Arkadaşlar merhaba;
Yukarıdaki eski soruyu, açılışta dosyanın bağlantılarının güncellenip güncellenmediğini nasıl anlarız , diye değiştirsek bir cevap bulabilirmiyiz.
Yani, bağlantılar güncelleldimi? güncellenmedimi? için nasıl bir kod yazmalıyım.

Son düzenleme:
Workbook_SheetCalculate olayını deneyin.

Hocam merhaba
Konu tekrar gündeme geldi.
Sanırım en doğru çözüm bu teşekkür ediyorum.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetCalculate(ByVal sh As Object)
döngüsay = döngüsay + 1
If döngüsay <> 1 Then Exit Sub
If güncellendimi = "evet" Then Exit Sub
    değiştimi = "evet"
güncellendimi = "evet"
End Sub

Geri