• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bağlantıları Güncelle Penceresinde SendKeys Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhaba üstatlar.
İş yerinde ağdaki bir bilgisayardaki Excel dosyasından bilgi almak için;
Kod:
='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\$2016$\[Ekim.xlsx]12'!S7
Bu formülü uyguladığımda Güncelleştirecek değerler penceresi çıkıyor. Bu işlemi tek tek yapmak yerine makro ile kod oluşturdum. Windows XP kullanırken kod gayet düzgün bir şekilde çalışıyordu. Fakat Windows 7 yükledikten sonra SendKeys komutu Güncelleştirecek değerler penceresinde çalışmıyor. Altın Üye olmadığım için dosya linkini verdim. Yardım edebilir misiniz ?

Dosya Linki

Son düzenleme:
ComboBox içindeki tarihten birisini seçtiğimde, ağdaki bilgisayardan seçtiğim tarihteki değerleri almasını istiyorum.

Dosya Linki Rar

Kod:
Sub ComboBox1_Change()
Dim Say1, Say2, Say3, Gün, Ay, Yil

Say1 = 6
    Say2 = 22
    Say3 = 17

Range("F1").Value = ComboBox1.Value
    Range("F2").Value = Mid(Range("F1").Value, 1, 2) & "/" & Mid(Range("F1").Value, 4, 2) & "/" & Mid(Range("F1").Value, 7, 4)
    Label1.Caption = Format(Range("F1").Value, "dddd")

Gün = Mid(Range("F1").Value, 1, 2)
    Ay = Format(Range("F1").Value, "mmmm")
    Yil = Format(Range("F1").Value, "yyyy")

'Do döngüsünü boş hücreye ulaşıldığında duracak şekilde ayarla.
      Range("B" & Say1).Select

Do Until IsEmpty(ActiveCell)

Range("B" & Say1).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$S$" & Say1
      Application.SendKeys "{ESCAPE}", True

Range("C" & Say1).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$T$" & Say1

Range("D" & Say1).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$U$" & Say1

'Geçerli konumdan 1 satır aşağı git.
      ActiveCell.Offset(1, 0).Select
      Say1 = Say1 + 1
        If Say1 = 17 Then
          Exit Do
        End If
      Loop

Range("B" & Say2).Select

Range("B" & Say2).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$S$" & Say3
      Application.SendKeys "{ESCAPE}"

Range("C" & Say2).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$T$" & Say3

Range("D" & Say2).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$U$" & Say3

Say2 = Say2 + 1
        Say3 = Say3 + 1
      Loop
End Sub

Ekran Görüntüsü
MkGM8N.png

Merhaba,

Excel4Macro ya da ADO konusunu araştırın.

Aşağıdaki linkteki kodlamayı inceleyiniz.

Kapalı dosyadan veri almak

Aynı pc üzerinden bilgileri aldırabiliyorum o konuda sıkıntı yok. Sorun Ağdaki pc den bilgi aldırmak için herhangi bir hücreye aşağıdaki kodu yazdığım zaman, bağlantıları güncelleştir penceresi çıkıyor. Bu pencere üzerinde sendkeys komutu kullanamıyorum. Önceki attığım mesajlarda da ekran resmine kadar gönderdim. Dosyayı da ekte sundum. Ekteki dosya Windows XP bilgisayarda hiç sorunsuz çalışıyor. Fakat Windows 7 de makro SendKeys kodlarına geldiğinde işlem yapmıyor.
Kod:
='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\$2016$\[Ekim.xlsx]20'!S6

NOT:SendKeys kodlarını sadece Bağlantıları Güncelle penceresinde kullanıyorum.

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
Do Events

Bu önerim işe yaramazsa kodunuzu aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

Kod:
Sub ComboBox1_Change()
    Dim Say1, Say2, Say3, Gün, Ay, Yil

Say1 = 6
    Say2 = 22
    Say3 = 17

Range("F1").Value = ComboBox1.Value
    Range("F2").Value = Mid(Range("F1").Value, 1, 2) & "/" & Mid(Range("F1").Value, 4, 2) & "/" & Mid(Range("F1").Value, 7, 4)
    Label1.Caption = Format(Range("F1").Value, "dddd")

Gün = Mid(Range("F1").Value, 1, 2)
    Ay = Format(Range("F1").Value, "mmmm")
    Yil = Format(Range("F1").Value, "yyyy")

Range("B" & Say1).Select

Application.DisplayAlerts = False

Range("B" & Say1).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$S$" & Say1
'      SendKeys "{ESCAPE}", True

Range("C" & Say1).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$T$" & Say1

Range("D" & Say1).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$U$" & Say1

Say1 = Say1 + 1
        If Say1 = 17 Then
          Exit Do
        End If
      Loop

Range("B" & Say2).Select

Range("B" & Say2).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$S$" & Say3

Range("C" & Say2).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$T$" & Say3

Range("D" & Say2).Value = "='\\Turbin\C:\Documents and Settings\hc\Desktop\Türbin Raporlar\Günlük Raporlar\" & Yil & "\[" & Ay & ".xlsx]" & Gün & "'!$U$" & Say3

Say2 = Say2 + 1
        Say3 = Say3 + 1
      Loop
      Application.DisplayAlerts = True
End Sub

Geri