- Excel Vers. ve Dili
- ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Not: Dosya sn Halukun dosyası olup üzerinde baya bir oynadım. Umarım kendisi beni mazur görür. Ekli dosya çalışmaktadır, veri aldığı satır boşsa ve değeri cDate ile listelerseniz isim soy isim tutan herkesi listeliyor, doğum yılını kontorl etmiyor bağkurun bugu 
Mesleki hocam en altta cevap yazmış kendisine teşekkür ederim ben cevabı gördüğümde işi halletmiştim (Acemi Şansı ve firefox sağolsun bağkurun kaynak kodunu görünce işimi kolylaştırdı)
Yalnız iki Sorun var
1) Mevcut kodlara;
AynıTC numarasına iki tane bağkur numarası çıkması ender rastlanan bir durum olmak ile beraber çiftçi, esnaf bağkurluluğu gibi durumlarda mümkündür. Çoklu kayıtlarda o sütununda hangi satıra x konmuş ise o satırı aktarmasını istiyorum (veriler G5:N65536 şeklinde listeleniyor.
kontrolü.
2) For NExt döngüsü
For next döngüsü ile yazılması mümkünse hiçbir durumda hata vermeden
Hatayı u daki satır nosuna yazsın (MESALA SATIR NO 4 İÇİN)
Soyad hücresi boşsa U4 = "Soyad boş"
Ad hücresi boşsa U4 = "ad boş"
Doğum Tarihi boşsa U4 = "Tarih boş"
Sonuçlarda "Kayıt yok" çıkarsa U4 = "kAYIT yOK"
Sonuçlarda Çoğul Kayıt çıkarsa U4 = "Çoğul Kayıt" yazacak (örnek durumu inceleyiniz) ve Next for ile satır no 1 artarak 5 olacak
Bu sayfada 5. satıra da hatalı satır no yazılacak
+) '=============================================
Mümkünse birde comboboxtan verilerin aktarılacağı sayfa, sütun aralığı, ve başlangıç satır nosu girilisin
bu baya bir abartılı oldu galiba önce yukarıdakileri çözelim bu durum beyin jimnastiği isteyenlere
Mesleki hocam en altta cevap yazmış kendisine teşekkür ederim ben cevabı gördüğümde işi halletmiştim (Acemi Şansı ve firefox sağolsun bağkurun kaynak kodunu görünce işimi kolylaştırdı)
Yalnız iki Sorun var
1) Mevcut kodlara;
AynıTC numarasına iki tane bağkur numarası çıkması ender rastlanan bir durum olmak ile beraber çiftçi, esnaf bağkurluluğu gibi durumlarda mümkündür. Çoklu kayıtlarda o sütununda hangi satıra x konmuş ise o satırı aktarmasını istiyorum (veriler G5:N65536 şeklinde listeleniyor.
kontrolü.
2) For NExt döngüsü
For next döngüsü ile yazılması mümkünse hiçbir durumda hata vermeden
Hatayı u daki satır nosuna yazsın (MESALA SATIR NO 4 İÇİN)
Soyad hücresi boşsa U4 = "Soyad boş"
Ad hücresi boşsa U4 = "ad boş"
Doğum Tarihi boşsa U4 = "Tarih boş"
Sonuçlarda "Kayıt yok" çıkarsa U4 = "kAYIT yOK"
Sonuçlarda Çoğul Kayıt çıkarsa U4 = "Çoğul Kayıt" yazacak (örnek durumu inceleyiniz) ve Next for ile satır no 1 artarak 5 olacak
Bu sayfada 5. satıra da hatalı satır no yazılacak
+) '=============================================
Mümkünse birde comboboxtan verilerin aktarılacağı sayfa, sütun aralığı, ve başlangıç satır nosu girilisin
bu baya bir abartılı oldu galiba önce yukarıdakileri çözelim bu durum beyin jimnastiği isteyenlere
Son düzenleme: