• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bağ_değ_dolu_say formülünün vba da ki kod şekli

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 32 Bit
değerli arkadaşlarım örnek dosyamda da izah etmeye çalıştım
makrolu bir çalışmam var ve dosyamda a2 ve devamındaki hücrelere bağ_değ_dolu_say formulü nü makro lu bir şekilde vba ya yazamadım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
Kod:
MsgBox WorksheetFunction.CountA(Range("C:C"))

sayın orion1 ilginize teşekkür ederim , lakin dosyada bu makro yu uygulayamıyorum .
uyguladığımız zaman a2 hücresi : 1 a3 hücresi : 2 a4 hücresi : 3 ......gibi olması ve devam etmesi gerekiyor yani a sütununa sıra numarası vermek gerek

For x = 2 To Range("c65536").End(xlUp).Row

If Range("c" & x).Value = "" Then
Range("a" & x).Value = ""
Else
Range("a" & x).Value = WorksheetFunction.CountA(Range("c2:c" & x))
End If
Next x

değerli arkadaşlarım deneye deneye sonunda başardım ,yine de başta orion olmak üzere ilgilenen arkadaşalıma teşekkürler , iyi çalışmalar

Merhaba.

Ben, UserForm2 üzerinden her kayıt işlemi sırasında sıra numarası verileceğini düşündüm..

1 -- UserForm2'nin kodlarında yer alan Private Sub CommandButton1_Click() kod blokunda;
kırmızı satırın üstüne mavi olan satırı eklemeniz yeterli olur sanırım.
.
Kod:
[COLOR="Blue"]    Sheets("2016").Range("A" & Bos_Satir).Value = Son_Dolu_Satir 'SIRA NO[/COLOR]
[COLOR="Red"]    Sheets("2016").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text 'ÜNVANI[/COLOR]
2 -- İşlem; C sütununun dolu olmasına bağlı ve bu sütuna UserForm2'deki KAYIT düğmesiyle kayıt yapılacaksa;
aynı kod blokunda yine kırmızı satırdan önce mavi olanlar eklenebilir.
.
Kod:
[COLOR="Blue"]    If TextBox2 <> "" Then Sheets("2016").Range("A" & Bos_Satir) = _
        WorksheetFunction.Max(Sheets("2016").Range("A2:A" & Son_Dolu_Satir)) + 1[/COLOR]
[COLOR="Red"]    Sheets("2016").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text [/COLOR]'ADI

ömer bey , verdiğiniz kodu daha önce ben denedim , diyelim ki 5 satır veri girmiş olalım ve 3 satırı sil mek isteyelim o vakit ortaya şöyle sıralama çıkıyor 1 - 2 - 4 - 5 ben istedim ki herhangi bir satır silindiği zaman sıralama numaraları düzgün olsun 12345...gibi

Merhaba.

İhtiyacınız görüldü mü ya da daha evvel denediniz mi bilemiyorum.
Aşağıdaki gibi sonuç almanız gerekir.
.
Kod:
Sheets("2016").Range("A2:A" & Sheets("2016").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).ClearContents
For sat = 2 To Sheets("2016").Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row
If Cells(sat, 3) <> "" Then Cells(sat, 1) = WorksheetFunction.Max(Sheets("2016").Range("A2:A" & sat)) + 1
Next

Geri