• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayrı excel sayfasından veri alma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,

Ekli dosyamda rapor tabloma aynı excel dosyasından ancak farklı sayfadan veri aktarmaya çalışıyorum. Fikir verebilecek arkdaş varmıdır? Gerekli açıklamayı dosya içersinde yapmaya çalıştım.

Not: Excel 2010 kullanmaktayım.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

1. açıklamalarınızı konu içinde yapmaya özen gösteriniz.
2. dosya içindeki açıklama bana göre yetersiz olmuş.

Detay açıklama:

belli tanklara belli tür ürünlerin depolandığı bir tank tarlamız var.

belli evraklara istinaden giriş ve çıkış işlemleri yapılmaktadır. 2. Sayfadaki ;giriş yapılan kısımda giriş miktarı ve gireceği tank aynı şekilde çıkış yapılan kısım da çıkış miktarı ve çıkışın olacağı tank no veri olarak girilmektedir. 2. Sayfaya girilen bu verilen dosya içersinde yaptığım açıklamaya istinaden birinci sayfadaki ilgili hücresine eklenmesini amaçlıyorum. 2. Sayfada giriş yaptığımda girdiğim miktar 1. sayfadaki ilgili tank için tank giriş miktarı sutununa eklenmeli. 2. Sayfada çıkış verisi girdiğimde ise 1. Sayfadaki ilgili tankının total sevk miktarına eklenmelidir. 1. Sayfadaki total sevk miktarı millileşen maldan fazla olduğunda değer üzerinde biçimsel bir uyarı vermesi kafi olacaktır.

İhsan bey,

zayıfmı kaldı açıklamam acaba gene... ne dersiniz?

şahsen ben gene anlamadım
dosya üzerindeki verileri silin ve bir iki tane işlemi siz elle yapın ve bu sonuca nasıl ulaştığınızı dosya üzerinde açıklayın belki daha fazla yardım alırsınız.

Ihsan bey, dediğiniz gibi yapmaya çalıştım... Tablo içersinde açıklamalar ekledim ve renklendirdim. Gereksiz verileride sildim...

Iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

rapor

işinizi ETOPLA ve Koşullu biçimlendirme ile çözebilirsiniz.Örnek dosyaya bakınız.

Ekli dosyalar

sanırım sorunu hallettim. teşekkür ederim.

Geri