• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayrı excel kitaplarını tek bir kitap altında toplamak

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Merhaba,

Yapmak istediğim örnek dosyamda görülebileceği üzere aynı klasör altında bulunan (E:\bugra örnegin) "tcu ve bfc" isimli iki excel dosyasının "konsolide" isimli başka bir excel kitabında birleştirilmesidir. (örnek amacıyla 2 excel konu edilmiştir sayı bundan daha fazladır )tcu ve bfc kitaplarındaki 4 farklı sheet bulunmaktadır ve bu isimler standarttır. aynı sheetler "konsolide" kitabındada bulunmaktadır. tcu ve bfc bulunan sheetlerdeki bilgilerin sırasıyla "konsolide" kitabında birleştirilmesi için nasıl bir yöntem izleyebilirim? (aynı klasör altında bulunan tüm excel kitaplarındaki 4 ayrı sheetin sırasıyla "konsolide"kitabında bulunan 4 sheete ayrı ayrı sırasıyla bileştirilmesi amacındayım.)
yardımlarınız için çok çok teşekürler.

(sadece ilgili sheetleri aynı ismi taşıyan ve konsolide kitabında bulunan sayfada birleştirilmesi yeterli olacaktır. başlıklar ve satır syısı önemli değil. örnegin tcu daki göstergeler sheetin alacak ve konsolide kitabındaki göstergeler sheetine kopyalayacak. daha sonra altına bfc kitabı için de aynı işlemi yapacak. diger sheetler içinde aynı işlemin tekrarlarnması gerekmekdir.)

Ekli dosyalar

Merhaba
ekteki dosyada Konsolide sayfa1 deki sayfaları birleştir butonuna basınız tam istediğiniz gibi olmasada bir fikir verebilir.
Not:Kodlar halit hocamdan alıntıdır
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Numan üstad yardımınız için teşekkür ederim. yalnız bi kaç sorum olacak size.
benim yapmak istediğim a,b,c vs adlı excel workbooklarında bulunan ve her birinde aynı ismi taşıyan her sheetin tek bir kitapta alt alta toplanabilmesidir. örneğimde tasvir etmeye çalıştığım gibi.

Bunu şöyle de adlandırabiliriz. bir klasör altında bulunan her excel workbook 'unun sheetlerini sırasıyla farklı bir excel workbook' unda altalta birleştirmek temel amacımız.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Selamlar
İstediğiniz beni aşıyor. Umarım uzman arkadaşlar yardım edeceklerdir.İyi çalışmalar.

Geri