• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynmı sütunda pozitif olanları toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eskli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft excel xp professional
türkçe
arkadaşlar bir sütunda
100
200
150
300
-150
-500
80
120
-60
20
bu sayıları sadece pozitif olanları bir hücrede
negatif olanları bir hücrede nasıl toplarım

Sayın veyselemre ;
teşekkürler ben aynı şeyi eğer fonksiyonuyla yapmaya çalıştım ama yapamadım eğer fonksiyonuyla da yapabilir misin ?

Sorunuz zaten en pratik şekli ile çözüme kavuşturulmuş, neden eğer fonksiyonu ile de istiyorsunuz?

Not:ayrıca sadece eğer fonksiyonu ile de istediğiniz çözüm elde edilemez.

Sayın leventm

eğer fonksiyonu ile bulmak için baya bi uğraştım ve bulamadım eğer basit bir kullanımı var mıdır diye merak ettiğimden istedim
olmayacağını hiç düşünmedim
bir textbox daki değeri listbox a nasıl eklerim
visual basic te list1.addItem kodunu kullanıyordum ancak excelde bunu çalıştıramadım yardımcı olursanız sevinirim

İlave sorularınızı eğer sorunun devamı değilse lütfen ayrı bir başlık altında sorunuz. Forum içi arama motoruna "listbox additem rowsource" kelimelerini yazarak arama yaparsanız yüzlerce örneğe ulaşabilirsiniz.

tamam teşekkürler iyi çalışmalar

Selamlar,

Veysel beyin kullandığı fonksiyon daha kısa fakat ısrarla EĞER ile olsun diyorsanız bu işlemi aşağıdaki dizi formülü ile yapabilirsiniz.

Pozitif değerler için;
=TOPLA(EĞER($A$1:$A$10>0;$A$1:$A$10;0))

Negatif değerler için;
=TOPLA(EĞER($A$1:$A$10<0;$A$1:$A$10;0))

Formülü yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlamalısınız. Aksi durumda formül çalışmaz. Uyguladıktan sonra formül aşağıdaki gibi görünmelidir.

{=TOPLA(EĞER($A$1:$A$10>0;$A$1:$A$10;0))}

Syn COST_CONTROL ;
çok teşekkür ederim veyselemre nin kodu çok kısa ne netti ancak eğerle yapılabilirliği ile uğraşıyordum
yardımın için sağol
iyi çalışmalar

Teşekkürler

Korhan Ayhan arkadaşımızın yazdığını yaptım. Çok kolay ve kullanışlı. Teşekkürler. :)

arkadaşlar iki formülde çok kullanışlı teşekkür ederim
farklı hücreleri toplattırdığımda nasıl yapılabilir acaba bunun hakkında bilgisi olan varmı

toplama islemi icin yardim

selam arkadaslar benim bir sorunum var yardimci olabilirseniz simdiden tesekkur ederim

ben excel uzerinde bir farkli toplama yapmak istiyorum
bir hucreye fiyati yazip sildigimde o fiyatin toplam hucresinden silinmesini istemiyorum bir diyer fiyat girdiyimde onu da silinmeyen toplamin ustune + olarak islenmesini istiyorum varmi oyle bir kodlama yardimlarinizi bekliyorum
simdiden tesekkur ederim

Geri