• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ayni yardım bordrosu isteği

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar elinde hazır ayni yardım dağıtım bordrosu olan varsa paylaşırsa seviniriz. Forumda aradık bulamadık, (Belkide aramayı düzgün yapamadık) Ramazan kumanyası dağıtımı için gerekli oldu.
Saygılar.

Çok kişinin tanımadığı bir form , şahsen forumda ben de karşılaşmadım. Hazır yerine , bordro'nun bir sayfasını scanner ile kopyalayıp buraya yükler ve işlevini de anlatır , hangi bilgilerin buunması ve yığılması gerektiğini de söylerseniz birşeyler ortaya çıkabilir.

Nette 10 dakikalık bir aramada ekteki dosyayı buldum. İşinize yarar mı bilmem...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn. Cems, duyarlılığınız için teşekkür ederim. Galiba kümülatif G.V. Matrahıda hesaplamada gerekli oluyor diye biliyorum. Ayni yardım ücret sayılacağı için uygulanacak vergi dilimi kişilerin ücretlerine göre değiştiğinden yapacağımız bordroda uygulayacağımız oranda değişik olacaktır. Gönderdiğiniz ekteki mantık gibi aslında işlem. Önce yardımın kişi başına düşen net tutarının bürütünü bulacak , sonrada o bürütü kümülatif G.V. Matrahınıda dikkate alarak hangi vergi dilimine girerse o oranda G.Vergisi uygulayacak ve tabikide Damga Vergiside uygulayacak. (/S.No/Adı Soyadı/T.C.No/Bürüt Tutar/K.G.V.M/Tpl.Gel.Verg.Mtrh./G.V./D.V./Verglr.Tplm/Net Tutar/İmza/ )<--- buna benzer

http://fatihates.blogcu.com/ayni-erzak-yardimi-ve-muhasebelestirilmesi/4262890 adresinde böyle bir örnek buldum, devamı linkte muhasebeleştirme olarak devam ediyor. Ben muhasebe olaylarından anlamam, dolayısı ile bu işleri bilen birinin ışık tutması en doğrusu..

ÖRNEK OLAY: X firmasının 50 personeli vardır. Erzak yardımı için %8 KDV hariç 5.000 YTL değerinde kumanya paketi hazırlatmış ve personeline dağıtmıştır. Stopaj %15, Damga Vergisi %0,6 ve Kdv matrahı için emsal satış tutarı alış fiyatının %5 fazlasıdır.

HESAPLAMALAR

Erzak Tutarı 5.000,00
KDV %8 400,00
Fatura Tutarı 5.400,00

Brüt Ücret : = 5.400,00 / (1- (0,15+0,006)
= 5.400,00 / 0,844
= 6.398,10

Gelir Vergisi = 6.398,10 x 0,15 = 959,72
Damga Vergisi = 6.398,10 x 0,006 = 38,39

KDV Matrahı = 5.000,00 x 1,05 = 5.250,00
KDV %8 = 5.250,00 x 0,08 = 420,00

Bu hesaplama doğru mu ? Sizin sorunuzu araştırırken ayni yardımların da brüt ücrete eklendiğini de ben ilk defa gördüm. Dolayısı ile sonraki hesapların mevzuatını bilmiyorum. Sizin gibi , oluşacak dosyayı forumda başka arkadaşlar doğru kabul edip kullanacağından, konuyu mevzuatından muhasebesinden bilen birinin incelemesi gerek. Hata bir sürü yasal sorun çıkarabilir.

Son düzenleme:
Geri