• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı Tarihe ve Aynı Firmaya Ait Verilerden Tablo Oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

"Giriş" sayfasındaki tablodan ;

Aynı tarih ve aynı firmaya göre,

"RAPOR" sayfasında yeni bir TABLO oluşturmak istiyorum.

Mümkün ise, hem makro hem de formül ile çözüm rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

.

Ne formül ve ne de makro...

Pivot Table - Özet Tablo ile yapılmıştır.

Dilerseniz dinamik hale getirilebilir.

.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Formül ile çözüm önerisidir.
-- FORMÜLLER menüsü AD TANIMLAMA kısmında -> Yeni -> üst taraftaki AD kısmına song yazın,
alt taraftaki formül alanına da aşağıdaki formülü yazıp işemi onaylayarak tamamlayın
Kod:
=MAK(GİRİŞ!$A:$A)+1
-- GİRİŞ sayfası P2 hücresine (aşağı doğru liste boyunca kopyalanacak) (yardımcı sütun olarak)
Kod:
P=B2&E2
-- GİRİŞ sayfası Q2 hücresine (aşağı doğru liste boyunca kopyalanacak) (yardımcı sütun olarak)
Kod:
=EĞER(EĞERSAY($P$2:P2;P2)=1;MAK($Q$1:Q1)+1;"")
-- RAPOR sayfası B2 hücresine;
Kod:
=EĞER(SATIR()-1>MAK(GİRİŞ!$Q:$Q);"";İNDİS(DOLAYLI("GİRİŞ!B2:B"&song);KAÇINCI(SATIR()-1;DOLAYLI("GİRİŞ!Q2:Q"&song);0);1))
-- RAPOR C2 hücresine;
Kod:
=EĞER(SATIR()-1>MAK(GİRİŞ!$Q:$Q);"";İNDİS(DOLAYLI("GİRİŞ!H2:H"&song);KAÇINCI(SATIR()-1;DOLAYLI("GİRİŞ!Q2:Q"&song);0);4))
-- RAPOR sayfası D2 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIR()-1>MAK(GİRİŞ!$Q:$Q);"";ETOPLA(DOLAYLI("GİRİŞ!P2:P"&song);RAPOR!B2&RAPOR!C2;DOLAYLI("GİRİŞ!H2:H"&song)))

Sayın Ömer BARAN, merhaba,

Çözüm ve ilginiz için teşekkür ederim.

Bir başka üye faydalanmak isterse diye formülde yaptığı düzeltmeyi paylaşmak istiyorum.

"Rapor" sayfası C2' deki formülü aşağıdaki şekilde düzelttim, oldu.

Kod:
=EĞER(SATIR()-1>MAK(GİRİŞ!$Q:$Q);"";İNDİS(DOLAYLI("GİRİŞ![COLOR="Red"]E2:E[/COLOR]"&song);KAÇINCI(SATIR()-1;DOLAYLI("GİRİŞ!Q2:Q"&song);0);[COLOR="red"]1[/COLOR]))

Saygılarımla.

.

Ne formül ve ne de makro...

Pivot Table - Özet Tablo ile yapılmıştır.

Dilerseniz dinamik hale getirilebilir.

.

Sayın İdris SERDAR, merhaba,

İlginiz ve çözüm için teşekkür ederim.

Her gün olmasa bile "Giriş" sayfasındaki tabloya veri girişi olacağından Özet Tablo'nun sürekli güncel kalması gerekiyor.

Yapılması gerekenleri veya dinamik tabloyu rica edebilir miyim ?

Teşekkür ederim.

Sayın İdris Bey, benimde ekte sunduğum dosya da bir özet tabloya ihtiyacım İşin ana adı kısmında örneğin ASFALT yazıyorsa PARAMETRE sayfasındaki Asfalt detay diye ayrılsın ayrıca ilçe ilçe ve tarih olarak ayrılmasına birde bunların miktarlarının toplamları ayrı olmasına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle FAALİYET İCMALX.xlsm

Geri