• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı tarih ve kullanıcı varsa gelen veri 0 olabilir mi!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhabalar,
Formülle ilgili sayfadan rakamları çeliyorum.
Fakat aynı tarihte aynı kullanıcı varsa çekilecek değeri 0 olarak çekmesi gerekiyor.
Formülde aynı kullanıcı olsun tarihler farklı olsa bile veriyi 0 olarak çekiyor. Buda beni yanlışa sürüklüyor.
Yani, Çekilen veri aynı tarihte ve aynı kullanıcı da varsa gelecek veri 0 olmalı.
Örnek çalışmaya bakıldığın da umarım açıklayıcı olur. Konu acildir, ivedi yardımlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yanlış anlamış olabilirim.

Kod:
=EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$3:A3;A3;$C$3:C3;C3)>1;0;[COLOR="Red"][B][B]düşeyara formülünüz.[/B][/B][/COLOR])

.

Merhaba,
Ömer Bey, Düşey ara formülünden kaynak bir sorun sanırım.
Şu lazım, işlem sayfasına yapılan kayıtlar tarih ve kullanıcı koduna göre aynı tarihte ve aynı kullanıcı dan varsa bakiyesi 0 olarak gelecek
eğer ki tarih farklı ise bakiye listesinde ki kullanıcının bakiyesi gelecek. formülü bir önceki hücreye göre değil de tarih ve kullanıcıya göre uyarlamak gerekiyor aksi durumda yanlış sonuçlar çıkartıyor.

Bakiye listesini de günlük güncelliyorum.
Şu şekilde de anlatırsam belki anlamanıza ışık tutmuş olabilirim.

Ben satıcıyım, kullanıcı demek müşteriye göre kullanıcı kodu.
120 46 710 numaralı müşterinin 500 lira borcu var ama ve o gün satışlar yapıldı bakiye borcu arttı. yarın oldu bakiye listesini güncelledim. yapılan satış kadar borcu arttı. ama o tarihte farklı ürünler de satıldı aynı bakiye gelirse müşterinin 2 tane 500 lük borcu olmuş oluyor. o nedenle tarih ve müşteri kodu aynı ise gelecek veri 0 olmalı.
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Sizin formülünüzle Ömer Bey'in formülünün birleşmiş hali:

Kod:
=EĞER(C3="";"";EĞER(ÇOKEĞERSAY($A$3:A3;A3;$C$3:C3;C3)>1;0;EĞERHATA(DÜŞEYARA(C3;'Bakiye Listesi'!A:E;5;0);0)))

Yusuf Bey,
Sizin birleştirdiğiniz formül ile sanırım durum çözümlendi.
Emeği geçen Ömer Bey, ve Yusuf Beye gönülden Teşekkür ederim.

Geri