• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı sütünda ublunan bir değer girildiğinde yeni girilenin rengini değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
Evde 2007 Türkçe
İşte 2007 İngilizce
Merhabalar,

Ekteki dosyada buradan bir arkadaşın yazdığı kodu kullanarak yapmaya çalıştığım ama beceremediğim şey. Aynı sütünda bulunan bir değer girildiğinde yeni girilenin rengini değiştirilmesi. umudum çok yaklaştığım yönünde ama alakasız bir kodu değiştirmişte olabilrim.
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Ekteki dosyada buradan bir arkadaşın yazdığı kodu kullanarak yapmaya çalıştığım ama beceremediğim şey. Aynı sütünda bulunan bir değer girildiğinde yeni girilenin rengini değiştirilmesi. umudum çok yaklaştığım yönünde ama alakasız bir kodu değiştirmişte olabilrim.
Şimdiden teşekkürler

Merhaba
A Sütunu Seçin
Koşullu biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek hücreleri Belirlemek için formül Kullan - Formül kutuçuğuna
Kod:
=EĞERSAY($A:$A;$A1)>1
Bu formülü yazın ve Biçim'i ayarlayın.
Bu arada illa makro istiyorsanız söyleyin yazıp göndereyim.

Merhaba
A Sütunu Seçin
Koşullu biçimlendirme - Yeni Kural - Biçimlendirilecek hücreleri Belirlemek için formül Kullan - Formül kutuçuğuna
Kod:
=EĞERSAY($A:$A;$A1)>1
Bu formülü yazın ve Biçim'i ayarlayın.
Bu arada illa makro istiyorsanız söyleyin yazıp göndereyim.

İhsan bey merhaba, Bu yaptığınız istediğim şeyi yapmıyor. Hatta hiçbirşey yapmıyor. Ama yine de teşekkürler. Makro ile ilgili sözleriniz biraz manidar bu konuyuda ayrıca düşünmek gerek.

İstediğimin ne olduğunu net anlatamadım sanırım. 1000'lerce kayıttan oluşan bir dosyam var ve bu dosyaya her gün yeni kayıtlar giriyorum. (Her satır bir kayıt olacak şekilde). Aynı kaydı 1 ay önce vs. girdiysem beni uyarsın diye üst satırda yeralan "numara, text" ne varsa "exact match" halinde kırmızı renge dönüştürmesini istiyorum.

:???:

İhsan bey merhaba, Bu yaptığınız istediğim şeyi yapmıyor. Hatta hiçbirşey yapmıyor. Ama yine de teşekkürler. Makro ile ilgili sözleriniz biraz manidar bu konuyuda ayrıca düşünmek gerek.

İstediğimin ne olduğunu net anlatamadım sanırım. 1000'lerce kayıttan oluşan bir dosyam var ve bu dosyaya her gün yeni kayıtlar giriyorum. (Her satır bir kayıt olacak şekilde). Aynı kaydı 1 ay önce vs. girdiysem beni uyarsın diye üst satırda yeralan "numara, text" ne varsa "exact match" halinde kırmızı renge dönüştürmesini istiyorum.

:???:

Merhaba
Sayfa kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1:A" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & Target.Row), Target) > 1 Then
Target.Interior.Color = vbRed
Else
Target.Interior.ColorIndex = xlNone
End If
End Sub

Geri