- Excel Vers. ve Dili
- MS Office Excel 2010 Türkçe
Aslında site üzerinde yaptığım aramalarda bir yere kadar vardım fakat makro büyük dosyalarda run-time '9' hatası veriyor.. son çare sizlerin yardımına başvurduğumu bilmenizi isterim.. öyle hemen konu açmadım kısacası 
sorun şu diyelim ki; Sayfa1 üzerinde 5 sütun (A, B, C, D ve E) ve 1.000 satırdan oluşan bir liste var.. ben bu listeyi A sütunundaki verilere göre sıraladım ve alt alta aynı olan verileri başka bir makro yadımıyla sayfa sayfa ayırdım.. derdim şu ki..
Her sayfa başına gelindiğinde A sütünunda o sayfanın ilk verisini "A3 veya A242 sayfa başı hangi hücreyse" üstbilgi olarak ayarlamak istiyorum.. bu işlem yazıcıya aktarılmadan mümkün müdür??
değilse sağlıklı bir makro ile hatasız bir şekilde direkt çıktı alabilir miyim??
zira siteden araştırarak edindiğim ve biraz değiştirdiğim makro run-time error vermekte..
kullandığım makro şu şekilde..
"On Error Resume Next" kısmını ben ekledim çünkü makro 10-15 sayfa sonra
range hatası vermekte..
ilginiz için şimdiden teşekkürler.. saygılarımla.
Sub DİNAMİK_ÖZEL_ÜST_BİLGİ()
Dim X As Integer, Satır As Integer
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("A2") & " " & Range("B2")
ActiveSheet.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1
On Error Resume Next
For X = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count
Satır = ActiveSheet.HPageBreaks(X).Location.Row
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("A" & Satır) & " " & Range("B" & Satır)
ActiveSheet.PrintOut From:=X + 1, To:=X + 1, Copies:=1
Next
MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub
sorun şu diyelim ki; Sayfa1 üzerinde 5 sütun (A, B, C, D ve E) ve 1.000 satırdan oluşan bir liste var.. ben bu listeyi A sütunundaki verilere göre sıraladım ve alt alta aynı olan verileri başka bir makro yadımıyla sayfa sayfa ayırdım.. derdim şu ki..
Her sayfa başına gelindiğinde A sütünunda o sayfanın ilk verisini "A3 veya A242 sayfa başı hangi hücreyse" üstbilgi olarak ayarlamak istiyorum.. bu işlem yazıcıya aktarılmadan mümkün müdür??
değilse sağlıklı bir makro ile hatasız bir şekilde direkt çıktı alabilir miyim??
zira siteden araştırarak edindiğim ve biraz değiştirdiğim makro run-time error vermekte..
kullandığım makro şu şekilde..
"On Error Resume Next" kısmını ben ekledim çünkü makro 10-15 sayfa sonra
range hatası vermekte..
ilginiz için şimdiden teşekkürler.. saygılarımla.
Sub DİNAMİK_ÖZEL_ÜST_BİLGİ()
Dim X As Integer, Satır As Integer
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("A2") & " " & Range("B2")
ActiveSheet.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1
On Error Resume Next
For X = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count
Satır = ActiveSheet.HPageBreaks(X).Location.Row
ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("A" & Satır) & " " & Range("B" & Satır)
ActiveSheet.PrintOut From:=X + 1, To:=X + 1, Copies:=1
Next
MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub