• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı sayfa icinde arama yapma ?

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2016 Pro
Aynı sayfa icinde arama yapmak istiyorum suan formülü bilmediğim icin ctrl+f yapıp arama yapıyorum. Ama böyle zor oluyor ben aynı dosya icinde ayrı bir sayfa yapıp onun icinde arama yapmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir
fakat siz b sütununa yazdığınızda diğer sayfadaki karşılıkalrı gelir...

Ekli dosyalar

Demek istediğimi anlatamadım tam olarak Ya benim istediğim Excel sayfasıın icinde sayfalar var ve ben o sayfalarda ne varsa tek sayfada aramak istiyorum yani tek sayfada ulaşmak istiyorum. Örnek Ali nin 5 kalemi var 5 TL den bunları Fatih Kırtasiyesinden 02.12.2013 te aldı Aynı Şekilde ikinci sayfada Ali tekrar 3 Kalem 6 TL den Eminönü Kırtasiyesinden aldı . Ben Arama sayfasında Altta tarih tarih arama yerinde Ben ali yazdığımda bana kaç kalem kaç paradan ve nereden aldığını dökecek. İnsallah anlatabilmişimdir.

1.si sizin arama sayfanızda tarih diye bir satır yok
2.si zaten siz diyelim ki "b4 " e 1 yazdınız diğer sayfaların hangisinde 1 varsa karşısındaki değerleri sırasıyla getiriyor..
amaç başka bir şey midir?

Tarih kısmı üst tarafta yer alıyor. Ben satıra kodu yazdığımda tüm sayfalardaki verileri getirsin istiyorum yani tek sayfadan değil. mesela siz 1 yazdınız sadece depoya gelen sayfasından alıyor araç ile yüklenenlerden almıyor verileri. oradada var mesela ..

SIRA KODU ADET FİYATI GELDİĞİ YER

sizin listeniz bu şekilde tarih yazan bir yer yok.
diyelim ki ekledik aradığımız 1 arc sayfalarının hiçbirinde yok

İlginiz ve yardımınız icin gercekten tşk ederim. konuyu anlatamadım galiba. ben size excel sayfası üzerinden gösterip tekrar gönderirim.

Yada Burdan acıklıyayım mantık şu elimizde bi arama sayfası olacak. öbür yerde ise depodan merkeze giden mallar var onların listesi olacak bunlar arc yazan yerlerdir. dp olanlar ise merkez depoya gelen mallar. şimdi sayfa sayfa ve gün gün ayrılmış durumda. Yapmak istediğim şey ben bir kodu arama yapmak istiyorum mesela 100 nolu koda kaç tane mal gelmiş hangi gün gelmiş nereden gelmiş ve fiyatları nelerdir bunları tek sayfada kodu yazdığımda çıkmasını istiyorum. Olay bu isterseniz buna göre yeni excel sayfası oluşturalım isterseniz oluşturduğum sayfa üzerinde formül uygulayalım.

Şunu anlayalım önce ; aradığınız veri birden fazla mı olacak ve her aradığınız verinin bilgileri ARAMA sayfasında listelenecek mi?

Evet aynen öyle şimdi oldu :) .. Ben herşeyi sıralamak istiyorum arama sayfasına ne geldiyse hepsi. ben kodu yazınca tüm karsılıklarını verecek.

o zaman ARAMA sayfada gerekli düzenlemeyi siz mi yaparsınız ben deniyeyim mi?

Siz yaparsanız sevinirim sorun değil önemli olan bir yere kod yazacam sadece alt tarafınada kendisi tüm sayfalardaki verileri yazacak. Ama alta arc 1 arc2 mesela bunlara ek yaparsak formül bozulmasın yada ekleyince nasıl düzenleme yapacaz onuda belirtirseniz.
Tekrar ilginiz için tşk ederim.

Ekteki resimi inceleyip dönermisiniz bu şekilde olsa olur mu
Ona göre düzenlemesini yapacağım kodların.

Ekli dosyalar

• arama.jpg
    arama.jpg
    94.6 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Dosyanız ekte
Fakat formullerle hazırladım.
Eğer sıkıntı olursa kod da deniyebiliriz

Ekli dosyalar

Kusura bakma seni çok yordum farkındayım hakkını helal et valla. Çok güzel oldu ama tam olmadı neresi olmadı diye soracak olursanız arama kısmına 2221 yazdığımızda depoda kalan yer güzel düşünülmüş orası kalsın orayı siyah olan yeri kırmızı yapalım. ama dikkat edersiniz öbür sayfalarda olmasa bile kod veriyor ben sadece var olanları yazsın diyorum hepsini yazmasın ve altta sadece birkaç sayfa var ben tekrar sayfa eklediğimde bu sefer formül bozulur Yani ben 20 araçta gönderebilirim depoyada 20 defa mal gelebilir. o yüzden onu nasıl ayarlıyabiliriz.

EK te gösterdim anlatmak istediğimi. Dediğim gibi arc sayısı 4 tane mesela ben onu 10 tanede yapabilirim giden mallara göre o zamanda arama yapması gerekiyor ama formüle dahil olmadığı için arama yapmaz.

Ekli dosyalar

Hocam biraz üzerinde düşüneyim ?
Anladığım ; arama sayfasındaki hazır yapmış olduğumuz liste sabit olmasın sadece değer olan sayfa adları ve miktarları çıksın istiyoruz sanırım...

Evet öyle sabit değil değişecek sürekli,Hergün yeni sekme ekleniyor. yada böyle birşey yapabiliriz. mesela en fazla 35 arc ve 25 D.G sayfası olur biz bunları oluşturup bırakırız oylece sayfa eklemeyiz sıralarız arc 1 arc 2 diye biz onları sıralı şekilde yazarız böylece formulü bozmuş olmayız.

Hocam durum tamamen değişti şimdi
O zaman kod işimizi çözecektir
Eger ustadlar el atmazlarsa yarın çalışayım biraz üzerinde

Geri