• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı satırları tek satırda toplamak

Excel Vers. ve Dili
yeni başlayan...
<script src='http://img830.imageshack.us/shareable/?i=eeeeje.jpg' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Son düzenleme:
Resim yerine dosyanızı ekleseniz daha iyi olur

şu şekilde görünür hale getirdim net okunabiliyor...ihsan tanık sağolasın...

Sayın excel_61

Excel versiyon ve dil dil bileriniz mevcut değil

varsayımla örnek hazırladım inceleyin

Ekli dosyalar

şu şekilde görünür hale getirdim net okunabiliyor...ihsan tanık sağolasın...

bu yanlış bir tercih olmuş siz istiyorsunuz ki dosyayı biz hazırlıyalım. benim böyle bir alışkanlığım yok. siz dosyanızı gönderirseniz dosyanızı düzenler gönderirim

dosya derken nasıl bi dosya ben onu anlıyamadım ? ? sorumun mantığını sizlere görsel bir şekilde o tarz anlatabilirdim...

dosya derken nasıl bi dosya ben onu anlıyamadım ? ? sorumun mantığını sizlere görsel bir şekilde o tarz anlatabilirdim...

elinizdeki verilerin benzeri bir dosya hazırlayın ve siteye yükleyin ve nasıl bir işlem istediğinizi onun üzerine yazın bu şekilde olmuyır biz bütün verileri teker teker girmek zorunda kalacağız buda oldukça uzun bir süre siz kendinizi bizim yerimize koyun ve öyle karar verin hangisi daha kolay ona göre hareket edin.
kolay gelsin

haklısınız da.. dosya dediğiniz yukarıda yolladığım "kitap1.xls" gibi değil mi

Sayın excel_61

Demiştim Excel Vers. ve Dili bilgileri mevcut değil diye.

Dosyanızı yollamışsınız 2007 kullanıyorum diyorsunuz yolladğım doğya 2007 de hazırlandı açamadım diyorsunuz.

iş yerinde 2007 kullanıyorum ama şuan da pc de 2003 versiyonu var... neden açılmadığını anladım versiyon farkından dolayı.. emeklerin için çok sağolasın.. şimdi netten 2007 yi dowland etmek için site arıyorum...

Eki İnceleyin

Sayın excel 61 ben sizin nerede ne kulladığını tahmin edemem.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bu tarz mı dosyadan bahsediyorsunuz...

bu dosya yeterli
F1 hücresindeki formülü silmeyiniz. formül dizi formlüdür ( açıklama alıntıda )
G1:G4 hücresindeki formülü aşağıya doğru çekiniz. formül dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
G1:J4 hücresindeki formülleri aşağıa çoğru çoğaltınız.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

sizin yolladıklarınızı açıyorum (tabi pc deki e 2oo3 ) ama satır ekliyorum tek satır haline getirmiyor... bide 2oo7 yi yükleyince deniyecem bakalım orada formüller çalışacak mı...

sizin yolladıklarınızı açıyorum (tabi pc deki e 2oo3 ) ama satır ekliyorum tek satır haline getirmiyor... bide 2oo7 yi yükleyince deniyecem bakalım orada formüller çalışacak mı...

satır ekliyorum derken neyden bahsettiğinizi anlamadım.
tam olarak ne istediğinini söyler misiniz

renksiz olanlar yeni eklediğim satırlar..... ihsan bey şöyle anlatıyım... : kasiyer olduğum için yemek hakkı olanların listesini excelde hazırlıyoruz örneğin aynı numaralı oda da 2-3-4 ve5 kişi kalabiliyor excele listeyi aktarınca örneğin: 1405=3 şeklinde tek satırda yazılmıyor şöyle aktarılıyor liste;

1405=1 0 0
1405=1 0 0
1405=1 0 0 ; yani alt altta yazılıyor buda misafir sayısı kalabalık olunca 400 lük bir satır sayısına sebep oluyor elimiz böyle aynı numaralı oda sayılarını tek numarada (yani satırda) toplayınca 400 satırsa düşüyor 300 satıra yani 100 satırlık külfiyattan alandan kurtarıyoruz çıktısını alınca da kağıda rahat sığıyor bilmem anlata bildim mi...

Ekli dosyalar

• yeni.JPG
    yeni.JPG
    44 KB · Görüntüleme: 4
Geri