• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı satırları tek satırda toplamak

excellede alt toplar kısmında yapabilir ve başka bşr sayfaya süzebilirsiniz

renksiz olanlar yeni eklediğim satırlar..... ihsan bey şöyle anlatıyım... : kasiyer olduğum için yemek hakkı olanların listesini excelde hazırlıyoruz örneğin aynı numaralı oda da 2-3-4 ve5 kişi kalabiliyor excele listeyi aktarınca örneğin: 1405=3 şeklinde tek satırda yazılmıyor şöyle aktarılıyor liste;

1405=1 0 0
1405=1 0 0
1405=1 0 0 ; yani alt altta yazılıyor buda misafir sayısı kalabalık olunca 400 lük bir satır sayısına sebep oluyor elimiz böyle aynı numaralı oda sayılarını tek numarada (yani satırda) toplayınca 400 satırsa düşüyor 300 satıra yani 100 satırlık külfiyattan alandan kurtarıyoruz çıktısını alınca da kağıda rahat sığıyor bilmem anlata bildim mi...

tam olarak ne yapmak istiyorsunuz
yan taraftaki 4 satırlık çizelgeye ulaşmak değil mi maksadınız.
doğru ise benim gönderdiğim dosya işinizi görüyor bana göre

Black Lord adlı üyenin gönderdiği dosya sorununuza çözüm olur kanaatindeyim.Ancak bu dosyayı açamamaktan bahsettiğinize göre,dosyanın uzantısını biraz değiştirelim diye düşündüm.

Ekli dosyalar

Dosyanız vermiş olduğunuz resim örnek neticesinde düzenlenmiştir.

kayıt sayfasına verilerinizi giriniz. Yandaki Rapor Al butonuna tıklayarak Genel sayfasına raporları aldırabilirsiniz.

İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

sağolsınız.. hepinizin yaptıklarını pc ye kayıt ettim ama henüz pc de ofis 2007 yüklü değil onun için 2003 te sizlerin yaptığınız formüller uyum sağlamadığı için olup olmadığı hakkında size dönüş yapmadım..

Merhaba,
İsteğinizi makro ile kolaylıkla çözebilirsiniz. Örnek dosyayı inceleyin. Dosyada bulunan butona tıklayıp sonucu gözlemleyiniz.
Kod:
Sub Azalt()
For x = [a65536].End(3).Row To 2 Step -1
Set Bul = Range("a1:a" & x - 1).Find(Cells(x, "a"), LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole)
If Not Bul Is Nothing Then
deg1 = Cells(x, "a") & Cells(x, "c") & Cells(x, "d")
deg2 = Cells(Bul.Row, "a") & Cells(Bul.Row, "c") & Cells(Bul.Row, "d")
If deg1 = deg2 Then
Cells(Bul.Row, "b") = Cells(Bul.Row, "b") + 1
Range("a" & x & ":d" & x).Delete shift:=xlUp
End If
End If
Next
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.", vbInformation, "İşlem Durumu"
End Sub

Ekli dosyalar

en sonunda pc ye de excel 2007 yükledim ve sizin yaptığınız formülleri denedim ama olmadı... leumruk senin yaptığın da ise çalıştıra basıyorum makrolar bulunamadı diyor veya devre dışı bırakılmıştır diyor....

Selamlar,

Bence en kısa zamanda ÖZET TABLO konularını incelemelisiniz.

özet tablo bölümüne tıkladım ama oradaki resimler gözükmüyor( açılmıyor).. resim göstere kaçkere tıkladıysamda bir türlü açılmadı..

bu derdin bi çaresi yok mu ? ?

Geri