• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı satırdaki bilgileri çekme

Düşeyara formülü ile yapabilirsiniz.
Kod:
=DÜŞEYARA(B6;Data!A3:B10;2;YANLIŞ)

arkdaşlar teşekkürler bi sorum daha olucak kodu girince o satırı komple çektirmek istesem nasıl olucak peki.

merhaba

dosyanızda "DATA" çalışma sayfasında sadede 2 kolonda veri olduğundan "O satırı komple çektirmek" derken ne demek istediğinizi anlayamadım.

Açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

merhaba

dosyanızda "DATA" çalışma sayfasında sadede 2 kolonda veri olduğundan "O satırı komple çektirmek" derken ne demek istediğinizi anlayamadım.

Açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

ben kodu yazdığım zaman o koda ait data sayfasında bilgiler olucak aynı satırda yazılmış ben o kodu sayfalar da kullandığımda data sayfasında o koda ait bilgilerin gelmesini istiyorum. 10 -15 sutuna kadar uzuyabailir o bilgiler yani kodu girince satır gelicek o koda ait.yardımcı olursanız sevinirim.

Düşeyara formülü ile diğer bilgileri de getirebilirsiniz. Formüdeki renkli olan alanları değiştirerek tüm satır bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Kod:
=DÜŞEYARA(B6;Data!A3:;[color=red][B]M10[/B][/color];[color=red][B]3[/B][/color];YANLIŞ)

Düşeyara formülü ile diğer bilgileri de getirebilirsiniz. Formüdeki renkli olan alanları değiştirerek tüm satır bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Kod:
=DÜŞEYARA(B6;Data!A3:;[color=red][B]M10[/B][/color];[color=red][B]3[/B][/color];YANLIŞ)

dediğinizi uygulayamıyorum biraz açıklayabilirmisiniz.

Bu işi yapmanın iki yolu var biri makro diğeri formül. Ben burada Düşeyara formülünü kullandım. Düşeyara formülünün kullanımını bilmiyorsanız; ya forumdaki örnekleri inceleyin yada Excel yardımından faydalanın. Çünkü benim size vereceğim bilgiler, tatmin edici olmayacaktır.

Bu işi yapmanın iki yolu var biri makro diğeri formül. Ben burada Düşeyara formülünü kullandım. Düşeyara formülünün kullanımını bilmiyorsanız; ya forumdaki örnekleri inceleyin yada Excel yardımından faydalanın. Çünkü benim size vereceğim bilgiler, tatmin edici olmayacaktır.

düşeyara förmulunu bir kaç gere kullnadım fakat 15 satırda tek her defasında formulu uygulamak yerine bir makroyla halldelir diye düşünüyorum sizce hangisini yapmayalım makro yazamıyorum fakat okuduğumu az çok anlıyorum teknik lise veri tabanı okuduğum için.

Büyük ve dinamik bir tablo yapınız varsa formül tavsiye etmem ama statik ve küçük tablolar için formül tercihimdir.

Büyük ve dinamik bir tablo yapınız varsa formül tavsiye etmem ama statik ve küçük tablolar için formül tercihimdir.

Benimde tablom oldukça büyük yani bi kodla ana datadan komple satırı çektirmek istiyorum her satarı 10-15 sutundan oluşuyor.

Kodu Üretim Planı sayfasının kod kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Row < 6 Then Exit Sub
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
    Set b = Sheets("Data").Columns(1).Find(Target.Text)
    If b Is Nothing Then
        Target.Offset(0, 1) = "Kod Bulunamadı"
    Else
        Target.Offset(0, 1) = Sheets("Data").Cells(b.Row, 2)
    End If
End Sub

Kodu Üretim Planı sayfasının kod kısmına ekleyin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Row < 6 Then Exit Sub
    If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
    Set b = Sheets("Data").Columns(1).Find(Target.Text)
    If b Is Nothing Then
        Target.Offset(0, 1) = "Kod Bulunamadı"
    Else
        Target.Offset(0, 1) = Sheets("Data").Cells(b.Row, 2)
    End If
End Sub

PEKİ Cells(b.Row, 2) kısmını nasıl yapayımki 2 yazdığımda 2 hücre taşısın koddan sonraki sadece 2. hücreyi alıyor şuan diğerlerini almymıyor. Örneğin 5. yazınca koddan sonraki 5 hücreyi alıcak.

2 burada sütun sayısıdır yani B sütunu anlamına gelir. Siz, hangi sütunu almak istiyorsanız o sütunun sayısını girin.

ben sadece b sutunu gelmeseni istemiyorum yani ben kodu yazınca o satırdaki komple bilgiler taşıncak ve datada değişklik yaptığımda bilgiler de alt sayfalarda değişecek otamatik ve ben her bilgi güncellmesinde tek tek düzeltme yapmak istemiyorum otamatik düzelmesini istiyorum.:yardim:

Sorunuzun boyutunu değiştirdiniz. Bu soruları yanıtlasak da yeni sorunlar çıkacaktır. Bence aradığınız, bir veritabanı uygulaması. Önce dosyanızı veritabanı formatına dönüştürüp sonra sorularınızı kısa kısa sorun.

Sorunuzun boyutunu değiştirdiniz. Bu soruları yanıtlasak da yeni sorunlar çıkacaktır. Bence aradığınız, bir veritabanı uygulaması. Önce dosyanızı veritabanı formatına dönüştürüp sonra sorularınızı kısa kısa sorun.
Tamam arkadaşım dosyami hazırlicam evet burda başta sordugum konu bu degildi verdiginiz kodlar işime yaradi teşekkür ediyorum farkli bi konu bu son sordugum şimdi ben maaliyet hesabı yapiyorum datada her bir parca icin bir satırda birim fiyatını hesaplatiyorum ve bu parca kodunu diger sayfalarda tablolama yapicam icin parcanin kodunu girince bilgileri getirmesi lazimbana ve ben datadan mesela gramajini değiştirdim parcanin diger sayfalarda otamatik duzelmesi lazim sizce bu cok zormu

Geri