DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
merhaba
dosyanızda "DATA" çalışma sayfasında sadede 2 kolonda veri olduğundan "O satırı komple çektirmek" derken ne demek istediğinizi anlayamadım.
Açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
=DÜŞEYARA(B6;Data!A3:;[color=red][B]M10[/B][/color];[color=red][B]3[/B][/color];YANLIŞ)
Düşeyara formülü ile diğer bilgileri de getirebilirsiniz. Formüdeki renkli olan alanları değiştirerek tüm satır bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Kod:=DÜŞEYARA(B6;Data!A3:;[color=red][B]M10[/B][/color];[color=red][B]3[/B][/color];YANLIŞ)
Bu işi yapmanın iki yolu var biri makro diğeri formül. Ben burada Düşeyara formülünü kullandım. Düşeyara formülünün kullanımını bilmiyorsanız; ya forumdaki örnekleri inceleyin yada Excel yardımından faydalanın. Çünkü benim size vereceğim bilgiler, tatmin edici olmayacaktır.
Büyük ve dinamik bir tablo yapınız varsa formül tavsiye etmem ama statik ve küçük tablolar için formül tercihimdir.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row < 6 Then Exit Sub
If Target.Column <> 2 Then Exit Sub
Set b = Sheets("Data").Columns(1).Find(Target.Text)
If b Is Nothing Then
Target.Offset(0, 1) = "Kod Bulunamadı"
Else
Target.Offset(0, 1) = Sheets("Data").Cells(b.Row, 2)
End If
End Sub
Kodu Üretim Planı sayfasının kod kısmına ekleyin.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Row < 6 Then Exit Sub If Target.Column <> 2 Then Exit Sub Set b = Sheets("Data").Columns(1).Find(Target.Text) If b Is Nothing Then Target.Offset(0, 1) = "Kod Bulunamadı" Else Target.Offset(0, 1) = Sheets("Data").Cells(b.Row, 2) End If End Sub
Tamam arkadaşım dosyami hazırlicam evet burda başta sordugum konu bu degildi verdiginiz kodlar işime yaradi teşekkür ediyorum farkli bi konu bu son sordugum şimdi ben maaliyet hesabı yapiyorum datada her bir parca icin bir satırda birim fiyatını hesaplatiyorum ve bu parca kodunu diger sayfalarda tablolama yapicam icin parcanin kodunu girince bilgileri getirmesi lazimbana ve ben datadan mesela gramajini değiştirdim parcanin diger sayfalarda otamatik duzelmesi lazim sizce bu cok zormuSorunuzun boyutunu değiştirdiniz. Bu soruları yanıtlasak da yeni sorunlar çıkacaktır. Bence aradığınız, bir veritabanı uygulaması. Önce dosyanızı veritabanı formatına dönüştürüp sonra sorularınızı kısa kısa sorun.