• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı Satırda Mükerrer Kontrolü

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Aynı satırda bulunan tarihlerden aynı veya içiçe geçenleri tespit etmek için koşullu biçimlendirme veya makro ile yapılacak bir yöntem var mıdır? Konuyla ilgili dosyam ektedir. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sn. Turist

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. İşe yarıyor. Son sorum olacak eğer bu başlangıç ve bitiş tarihleri 3 tane değil 6 tane ise nasıl çoğaltabiliriz.?

Koşullu biçimlendirme ve uyarı sütunundaki formülleri inceleyin.
Bu formüllerin yapısına uygun şekilde çoğaltabilirsiniz.

Sn. Turist

1. Tarihleri 25.05.2015-05.06.2015, 3. Tarihleri 26.05.2015-27.05.2015 yaptığım zaman kırmızı ile uyarı verip mükerrer uyarısı yapmıyor. Bu kontrolü nasıl yapabiliriz. Tarih verisi girdiğim 6 grup yani 12 alan var. Alanları yeşil renk ile gösterdim.Bu alanlardaki tarihlerin hiç iç içe girmemesi gerekiyor. Asıl dosyası yüklüyorum. Bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Mükerrer Kontrolü

Konuyla ilgili uzman arkadaşların yardım talep ediyorum..

Son düzenleme:
Konuya eklediğiniz ilk belgenin koşullu biçimlendirme uygulanmış hali ekte.

Koşullu biçimlendirme formüllerinin yanısıra "Uygulama Hedefi" bölümlerine göz atınız.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Sn. Baran;

Konuya eklediğiniz ilk belgenin koşullu biçimlendirme uygulanmış hali ekte.

Koşullu biçimlendirme formüllerinin yanısıra "Uygulama Hedefi" bölümlerine göz atınız.

İyi günler dilerim.

Yaptığınız dosyaya göz attım. Ancak bu uygulamayı 2. dosyada görmemiz lazım. Ayrıca tarihler karışık olduğundan önceki sonraki ayrımı yapmadan iç içe geçen tarihleri görmemiz gerekiyor. Nasıl bir işlem yapabiliriz?

Bence hücrelere yazılmış veriler üzerinden tarih kontrolü yapmak yerine veri yazarken kontrol uygulamakta yarar var, böylece biçimlendirme ile de uğraşmamış olursunuz.

Bunun için; örneğin ilk tarihiniz A1 hücresinde ise B1 hücresi seçiliyken VERİ menüsünde "VERİ DOĞRULAMA" kısmında TARİH'i seçip ardından bir altta "BÜYÜK" seçip en alttaki kısma da =A1 yazın ve işlemi tamamlayın, ardından B1 hücresini kopyalayıp, sağa doğru kaç sütunda ve satırda tarih yazacaksanız o sütunları seçip ÖZEL YAPIŞTIR->DOĞRULAMAYI->TAMAM şeklinde işlem yaparsanız, bir önceki hücreden eski bir tarihin yazılmasını engellemiş olursunuz.

Geri