• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı olanları Txt de toplamak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Günaydın Arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada Liste sayfasındaki G sütununa “Daimi”ve”Geçici” yazmaktadır Ben Bunları UserForm Üzerindeki Daimi yazanların toplamını Txt17’e Geçici yazanların toplamını Txt18’e yazdırmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum kalın sağlıcakla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Toplamak mı saydırmak mı pek anlamadım.
Ben saydırmak olarak düşündüm. kodları inceleyiniz.

G sütununda kaçıncı olduğunu bulmak için Sat değişkenini kullandım. Sizin kullandığınız değişken varsa onu kullanabilirsiniz.

Kod:
    Sat = Cells(Rows.Count, "G").End(3).Row
    TextBox17 = Evaluate("=COUNTIF(G3:G" & Sat & ",""DAİMİ"")")

Teşekkür ederim Sayın Necdet Yeşertener bey çok sağolun bir soru daha soracağım TextBox1 de İşyeri Adı Ambarlıksa Ambarlıkta çalışan Daimi ve geçici İşçileri saydırabilirmiyiz yani TextBox1 de hangi işyeri yazıyorsa o işyerinin geçiçi ve daimi işçilerini saydırmak istiyorum bunada bi yardımcı olursanız çok sevineceğim.
iyi çalışmalar.

Merhaba,

Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Kod:
    Dim Sat As Long

Sat = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

TextBox17 = Evaluate("=SUMPRODUCT((B3:B" & Sat & "=""" & TextBox1.Value & """)*(G3:G" & Sat & "=""DAİMİ""))")

End Sub

tekrar merhabalar Sayın Necdet Yeşertener göndermiş olduğunuz kodu denedim TextBox 17 boş kalıyor biyerdemi eksik yapıyorum bilmiyorum denedim olmadı birde textBox1 Boş işe Tüm daimi ve Geçicileri sayısını gösterecek TextBox1 Dolu İse yani hangi işyeri ise o işyerindeki Geçici ve daimi sayısını verecek.

Geri