• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı olan degerlerin karsısındaki degerlerin toplanması

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 TR
Aynı olan degerlerin karsısındaki degerlerin toplanması
dosya ekte

Ekli dosyalar

Gösterge sayfasına bakınız

Sorunum orda o sekılde bende alıyorum

Dosya ekte

Tekrar ekledım usteki örnekle herseyi aynı yalınız birisi d sutunundan veri alıyor
benim istedigim ise k sutunundan verileri alması .. Iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Tekrar ekledım usteki örnekle herseyi aynı yalınız birisi d sutunundan veri alıyor
benim istedigim ise k sutunundan verileri alması .. Iyi çalışmalar

merhaba sayfa üzerinde bir kaç örnek yapsaydınız daha iyi olurdu
bu formülü denemisiniz
e7 hücresine yazın
Kod:
=ETOPLA(index!H:H;GÖSTERGE!E6;index!K:K)
istediğiniz böyle bir şey olmasın
eğer ki bu formül işinizi görüyorsa yan tafara doğru tarayınız

yada üstteki formül ile aynı şekilde olmasını isterseniz
e7 hücresine
Kod:
=EĞER(TOPLA(EĞER(index!$H$2:$H$1000=E$6;index!$K$2:$K$1000;""))=0;"";TOPLA(EĞER(index!$H$2:$H$1000=E$6;index!$K$2:$K$1000;"")))
bu formülü giriniz.
Önemli Not : Formül Dizi Formülüdür Hücreye Girdikten sonra enter tuşuna basmadan ctrl+shift+enter tuş kombinasyonuna basınız.
yan tarafa doğru çekiniz.
kolay gelsin

Tesekulrer sorun bitmiştir

( ctrl+shift+enter ) Konbinasyonu işimi haleti su an sorunsuz calısıyor yalınız bunu anlayamadım bende aynı formülü kulandıgım halde neden sonuca ulaşamadım ctrl+shift+enter burda yaptıgı iş nedir .. iyi çalışmalar

ingilizce excelmi kullanıyorsunuz
Alternatif formül; dizi formüldür formül yazımı bitince Ctrl-Shift-Enter basınız
Kod:
=TOPLAM(EĞER(D9:D16=D22;EĞER(E9:E16=E22;F9:F16;0);0))
Eğer ingilizce excel kullanıyorsanız
Toplam yerine sum
Eğer yerine if
; yerine , yazınız

ingilizce excelmi kullanıyorsunuz
Alternatif formül; dizi formüldür formül yazımı bitince Ctrl-Shift-Enter basınız
=TOPLAM(EĞER(D9:D16=D22;EĞER(E9:E16=E22;F9:F16;0);0))

Eğer ingilizce excel kullanıyorsanız
Toplam yerine sum
Eğer yerine if
; yerine , yazınız

evet ingilizce excel. şu gülücük formülü biraz bozmuş sanırım.

Evet üstadlar benzer bir konu ile karşınızdayım. eski tablomu kaybettim. Formüllere yine ihtiyacım var. Ekli tabloda Servis kullanıcıları güzergahlar ve servis tutarı var. Ben Servis faturasını sadece Personeller arasında paylaştırmak istiyorum.

yani özetlemek gerekirse 3 kişi servis kullanıyor ve ft.sı 900 Tl diyelim. Ben 3 kişi içinden Personel olan kişilere bu masrafı dağıtmak istiyorum. Bunun için de excel'in bana E kolonunda Personel sayması gerek ama bu sayımı yaparken Güzergah ve Dönem ayrımına göre yapması gerek.

Örnek. Beylikdüzü servisi (A kolonu) mart 2013 (B kolonu) dönemi içinde personel olan kişi sayısını bulacak ve aylık toplam 3080 TL yi bu kişi sayısına bölerek kişi maliyetini hesaplayacak.

http://www.dosya.tc/server4/LHgy2x/DenemeServis.xlsx.html

Geri