• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı klasör içerisindeki kapalı dosyadan T.C. kim Noya göre veri almak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Kapalı dosyadan T.C. kim Noya göre veri almak

Forumun değerli üyeleri
İlgilendiğim konuyla ilgili olarak arama yaptım ancak uygun bir çözüm bulamadım.

Aşağıya örneğini koyduğum KİTAP klasörü içerisinde Bir VERİTABANI dosyası birde VERİLER dosyası var.
VERİTABANI dosyası kapalı iken VERİLER dosyası içerisinde TC kimlik no sütununa (M sütunu) bir T.C. kimlik No yazdığım zaman bu T.C. Kimlik Noyu kapalı olan VERİTABANI dosyası içerisinden arayacak ve onunla ilgili verileri (adını, soyadını, adresini, vesaire) VERİLER dosyasındaki en son dolu satırın altına aynı sütunlarına ilave edecek.
Bir alt satıra aynı T.C. yi birdaha istesem yine en son dolu satırın altına ilave edecek.
Aranan T.C. Veritabanında Yoksa aranan T.C. Kimlik No ya ait kayıt yoktur diyecek. ve bu sefer VERİTABANI dosyasını açacak ki yeni kişiyi veritabanına girebilelim

Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

ExecuteExcel4Macro ile hazırlanmıştır.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan bey
İlginiz için teşekkür ederim.
birincisi bazı hatalar var son veriyi çağıramıyorum
ikincisi 750 veri içinden ararken arama tam 30 sayniye sürüyor.
veritabanına sonradan eklemeler yaptıkça son veriyi çağırdığımda sonradan kaç satır eklediysem bütün o veri satırlarınıda siliyor.
çözüm dileğiyle saygılar

Sayın Evren Gizlen özellikle bu konularda çok iyi olduğunuzu biliyorum lütfen konu ile ilgilenmeniz mümkünmü?
Teşekkürler Saygılar

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyaları güncelledim. Ben kendi sistemimde 1000 kayıt üzerinde deneme yaptığımda yaklaşık 2 saniye gibi bir sürede sonuca ulaşıyorum. Tabiki Ado ile daha hızlı sonuca gitmek mümkün.

Geri