• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayni kişiye ayin birden çok veri

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada sayfa1 in A1 hücresine yazdığım kurum numarasının veriler sayfasındaki çoçuklarının bilgilerini sayfa1 e kişinin kendi verilerini getirdiğimiz gibi çocuklarının da verilerini nasıl getirebilirim kaç çocuğu varsa tümünün verilerini getirecek bi yardımcı olursanız çok sevineceğim şimdiden iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada sayfa1 in A1 hücresine yazdığım kurum numarasının veriler sayfasındaki çoçuklarının bilgilerini sayfa1 e kişinin kendi verilerini getirdiğimiz gibi çocuklarının da verilerini nasıl getirebilirim kaç çocuğu varsa tümünün verilerini getirecek bi yardımcı olursanız çok sevineceğim şimdiden iyi çalışmalar.

Merhaba
Bir çözüm buldum umarım işinize yarar.
Sayfa1 A13 hücresine
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$13:A13)>TOPLA.ÇARPIM((VERİLER!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİLER!$C$2:$C$100=$A$3)*(VERİLER!$D$2:$D$100=$A$4));"";İNDİS(VERİLER!$J$2:$J$100;KÜÇÜK(EĞER((VERİLER!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİLER!$C$2:$C$100=$A$3)*(VERİLER!$D$2:$D$100=$A$4);SATIR(VERİLER!$A$2:$A$100)-SATIR(VERİLER!$A$2)+1);SATIRSAY($A$13:A13))))
Bu formülü yazın diziye çevirin. ( Diziye çevirme : Formül hücreye girildikten sonra Enter ile çıkılmadan Crtl+Shift+Enter uş kombinasyonu ile aktif olmaktadır. ) ( Formülde 100 satır baz alınmıştır. ) Aşağıya doğru çekerek formülü çoğaltınız.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Yatay olan tablodaki verileri, istenilen numaraya göre dikey hâlde Sayfa1'de listelemek mi istiyorsunuz ?

Teşekkür ederim asi kral ve ilgilenen arkadaşlar

Merhaba asi_kral_1967 çoçuklardan 18 yaşını dolduranların ismini getirmesin bu mümkünmu acaba

Merhaba asi_kral_1967 çoçuklardan 18 yaşını dolduranların ismini getirmesin bu mümkünmu acaba

Merhaba
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$13:A13)>TOPLA.ÇARPIM((YIL(BUGÜN())-YIL(VERİLER!$L$2:$L$100)<18)*(VERİLER!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİLER!$C$2:$C$100=$A$3)*(VERİLER!$D$2:$D$100=$A$4));"";İNDİS(VERİLER!$J$2:$J$100;KÜÇÜK(EĞER((YIL(BUGÜN())-YIL(VERİLER!$L$2:$L$100)<18)*(VERİLER!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİLER!$C$2:$C$100=$A$3)*(VERİLER!$D$2:$D$100=$A$4);SATIR(VERİLER!$A$2:$A$100)-SATIR(VERİLER!$A$2)+1);SATIRSAY($A$13:A13))))
Bu formül işinizi görür sanırım.
Dosyanız Ekte.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim asi kral özür dileyerekten bir şeyi atladık okuyan çocuk var ise bunlarda eğer 18 yaşından büyükse AGİ den yararlanırlar Veriler sayfasında M sutununa EVET,HAYIR yani Evet yazıyorsa verileri getirsin hayır yazıyorsa getirmesin. tekrar özürdileyerek mesajımı gönderiyorum kal sağlıcakla.

Çok teşekkür ederim asi kral özür dileyerekten bir şeyi atladık okuyan çocuk var ise bunlarda eğer 18 yaşından büyükse AGİ den yararlanırlar Veriler sayfasında M sutununa EVET,HAYIR yani Evet yazıyorsa verileri getirsin hayır yazıyorsa getirmesin. tekrar özürdileyerek mesajımı gönderiyorum kal sağlıcakla.

Her dakika soru değişiyor ben bundan bir şey anlamadım. Hepsini tek seferde söyleseydiniz daha iyi olmaz mıydı.

Birde Sorum şu : Kurum numarası şahsa özel mi herkese ayrı numara vermişsiniz ondan soruyorum. Öyle ise formülü kısaltıp daha hızlı çalışmasını sağlarız.

Kurum Numarası şahsa özel personel programdan rapor hazırladığımızda kişenin kaç çoçuğu varsa her bir çoçuk için kayıt açıyor bende formu doldururken çoçuklarını M sutununa evet yazanları A1 de yazılan kurum numarasına ait çoçukları getirsin istiyorum hayır yazanları getirmesin ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. bu istediğim Trabzonlu bir arkadaşıma lazım

Kurum Numarası şahsa özel personel programdan rapor hazırladığımızda kişenin kaç çoçuğu varsa her bir çoçuk için kayıt açıyor bende formu doldururken çoçuklarını M sutununa evet yazanları A1 de yazılan kurum numarasına ait çoçukları getirsin istiyorum hayır yazanları getirmesin ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. bu istediğim Trabzonlu bir arkadaşıma lazım

Merhaba
Bu formülü deneyin. Yaş kontrolu yaptırmanıza gerek yok. Okuyorsa evet yazmanız yeterli yoksa hayır yazarsınız listeye almaz.
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$13:A13)>TOPLA.ÇARPIM((VERİLER!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİLER!$M$2:$M$100="Evet"));"";İNDİS(VERİLER!$J$2:$J$100;KÜÇÜK(EĞER((VERİLER!$A$2:$A$100=$A$1)*(VERİLER!$M$2:$M$100="Evet");SATIR(VERİLER!$A$2:$A$100)-SATIR(VERİLER!$A$2)+1);SATIRSAY($A$13:A13))))
Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

çoooooooooooook teşekkür ederim ALLAH ne muradın varsa versin kal sağlıcakla iyiki varsınız.

Geri