• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı kalınlık ve ölcüleri yeni sayfada toplama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar aşağıda örnek tabloda ölcüler kısmında ürünleri kalınlık durumları mevcut örnek 2 lik 3-lük 5 lik

ben be ölcüleri bir sayfada toplayıp tek tek bunları 3 ayrı yere cıkıp
bunları daha sonra rapor olarak yeni bir sayfada 2 likten toplamda şu m2 3 lükten toplamda şu m2 demek istiyorum bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden telekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer Baran Çok teşekkür ederim ben tam anlatamadım sandım
yada sen çok iyi anladın çok doğru istediğim şey bunun gibiydi çok teşekkür ederim
benim birden istediğimin genel olarak 1-2-3 luk olarak fazlasını bile yaptın sağ olasın
istediğim şeyler benim için büyük olabilir sanırım sizler için küçük o yüzden bir de ürün açıklamasında aslında ürünlerin isimleride bir nevi renk durumlarını gösteriyor
yani tbdc - traverten beyaz dolğulu cilalı
th = traverten ham
bunlar ayrı ürünler bunlarıda ayırmak mümkün müdür ?

Evet o hem ürün adı hemde ürünün renki olarak biliniyor
ama başka bir sütün açıp renkleri sadece bir renk kodu yada beyaz kırmızı siyah olarakta yazabiliriz oda olur ama renk ayrımı da ozellıkle 3 luklerde sart gibi

yani 1 lık beyazdan 100 m2 burada yani depoda
1 lık siyahdan 20 m2 hsycami de gibi

Tekrar merhaba.
Bence öncelikle benzersiz ve tekrarsız (boşluk içermeyen) bir ürün listesi hazırlamalısınız.
Bu listede ebadı aynı rengi farklı olanlar ayrı ürün gibi, yine rengi aynı ebadı farklı olanlar ayrı ürün gibi farklı satırlarda yer almalı.

Siz hangi detayda istiyorsanız bu listeyi o detayda hazırladıktan sonra yeni dosya yükleyin üzerinde formülü oluştururuz.

Yani birbirinden ayrılacak şey sadece YER olmalı ve bu YER kriterine göre toplamları aldırmak lazım.

Bu liste hazırlandıktan sonra formül mesele değil.

merhaba baran hocam liste ekle ve açıklama ekledim anlatabildiğim kadar

bir bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- D, E ve F sütunundaki verileri birleştirip, tekrarlananları kaldırıp hesaplama yapılmasını mı istiyorsunuz acaba?
-- B ve C sütunu dikkate alınmayacak mı?

Örneğin 5'inci satır için toplama-sayma işlemi sırasında;
TH - 15 - 25 - 175 olarak bir bütün şeklinde mi dikkate alınacak yoksa sadece 15 - 25 - 175 şeklinde mi dikkate alınacak?

--C sütunu BOŞ olanları da düşünerek cevap yazmanız lazım.

-- Önceki gönderdiğim belge üzerinden sorayım D-I aralığındaki gibi midir istediğiniz yoksa K-P aralığındaki gibi?

Merhaba

Olayı biraz anlatayım siz daha iyi anlarsınız
C sutunu boş olanlar bir üstteki satırla onları aynı isim yapabilirim sorun yok
orada P17-P18 vs olan paletin içindeki farklı uzunluktaki taş
taşın uzunluğu benim için önemli değil
yani 15 x 25 boy serbest olabilir
15 x 25 x 175 olmak zorunda değil sonuç bolumunde
önemli olan 15 x 25 den kaç m2 var
3 x 35 den kac metre kare var
ve 4 çeşit var
yani
ÖRNEK
3 x 35 BEYAZ
3 X 35 NOCE
15 X 25 TH " TRAVERTEN HAM" GİBİ

Önemli Olan
Kalınlık Genişlik ve Renk ( Zaten Ürünün adı renki belirtiyor )
Dilerseniz bir sütün daha açığ renk bolumu koyabirim beyaz noce siyah kırmızı vs

İsminizi bilemiyorum kusura bakmayın artık, Sayın OlayAdam, en iyisi siz mevcut sayfanın dışında bir sayfa yapın ve ürün adlarını benzersiz, boşluksuz olarak B sütununa (A sütunu sıra no için kullanırsınız) yazın, C1, D1, E1.. .hücrelerine de yer adlarını yazın, tabloyu bu şekilde yeniden yükleyin, tablonun içine sonuçları getirecek formülü oluşturayım.

Bulunması gereken bir kaç sayıyı da manuel olarak yazın ki doğruluk testi yapılabilsin.

Merhaba Ömer bey adım ilhan kusura bakmayın.
sizi biraz yoruyorum hakkınızı helal edin.

ekte açıklayabildiğim kadarını belirtmeye çalıştım

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri