• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı isme ait verileri başka sayfada gösterme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ridan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2021 tr
Ekli dosyada da belirttim. "veri" sayfasında kayıtlı bir kişiye ait tüm bilgileri başka sayfada alt alta nasıl gösterebilirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Veri sayfasındaki isimler benzer olmamalı,

Veri sayfası B8'e

=DÜŞEYARA($I$5;veri!$B$2:$P$8;6;0) yazın,

Diğer hücrelere sadece kırmızı olan rakamı değiştirerek veri alın,

Örneğin C8 için ;

=DÜŞEYARA($I$5;veri!$B$2:$P$8;10;0)

Kolay gelsin.

Sn Ridan 8.satırdan itibaren aşağı doğru sıralasın demişsiniz. Sizin dosyanıza göre zaten bütün veriler 8.satırda toplanır.

Sanırım yanlış anlaşılma oldu.. Veri sayfasında benzer isimler var ve bu isme ait kaç tane kayıt varsa hepsini "izlenim" sayfasına B8'den başlayarak alt alta listelenmesi.

Diğer bir ifadeyle; Ahmet UZ ismini yazdığımda "veri" sayfasında bu kişiye ait tüm kayıtlar "izlenim" sayfasında gösterilsin..

Şimdi anladım Ridan. Peki veri sayfasında yol kalan vb bazı bilgiler yok.bunlar boş mu olacak?

Olmayan başlıklar boş kalsın..önemli değil. "izlenim" sayfasındaki başlıkların altına gelecek şekilde veriler gelsin..

Ama bunun için bir öneriniz varsa iyi olur.

Çok teşekkür ederim..Tam istediğim gibi olmuş.

Formüller dosyanın boyutunu epey arttırmış ama olsun.. Makrolu bir çözüm işe yarar mı..Kayıtlar sürekli artacağı için..1000 leri bulacak..

Emeğiniz tekrar teşekkür ederim.

makrolu çözüm elbette olur. Ben dosyanıza liste kutusu ekledim. Buna bakarak dosyanızı geliştirebilirsiniz.veri sayfasındaki r sütunu yardımcı sütundur orayı silmeyin.

Ekli dosyalar

Personel listesi sayfası iyi olmuş..Dosyayı buna göre geliştirebilirim artık...teşekkürler

Rica ederim. Dosyanın boyutu aslında o kadar büyük sayılmaz. Dosyanız veri sayfasında 2000 satıra kadar veri girebilirsiniz. İzlenim sayfasında 37 satır veri gösteriyor. Buradaki formulleri aşağı doğru sürükleyip çoğaltabilirsiniz. Personel sayfasında ise listeyi personel sayısı kadar ayarlayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Teşekkürler..İyi günler.

Geri