• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı isimleri teke düşürmek aynı isimlerin değerlerini farklı sütuna yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2004
Arkadaslar selamlar,

tabloyu ekte gönderiyorum Altın üyeliğim olmadığı için sizden de ricam yaparsanız dosya.tc ye atmanız olacak.

Problem şu ;

SAYFA 1 De A2 deki ismi alacak sayfa 2 de aynı isimi bulacak karşısına da sayfa 1 deki A3 hücresini yazacak.

tabloyu görünce daha iyi anlaşılacaktır.

çok çok teşekkürler şimdiden.

http://s8.dosya.tc/server5/umdswm/EXCEL.xls.html

Arkadaslar selamlar,

tabloyu ekte gönderiyorum Altın üyeliğim olmadığı için sizden de ricam yaparsanız dosya.tc ye atmanız olacak.

Problem şu ;

SAYFA 1 De A2 deki ismi alacak sayfa 2 de aynı isimi bulacak karşısına da sayfa 1 deki A3 hücresini yazacak.

tabloyu görünce daha iyi anlaşılacaktır.

çok çok teşekkürler şimdiden.

http://s8.dosya.tc/server5/umdswm/EXCEL.xls.html

Alper bey isimleri eşleştirdikten sonra B2 yi mi yazacak yoksa A3' ü mü?Yani bir altındaki ismi mi yazmasını istiyorsunuz ?

Alper bey isimleri eşleştirdikten sonra B2 yi mi yazacak yoksa A3' ü mü?Yani bir altındaki ismi mi yazmasını istiyorsunuz ?

isimleri eşleştirdikten sonra B2 yi yazacak.

Ama bazı isimlerde 2 değer var o değerleri yan yana yazacak

umarım anlatabildim

ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

inceleyeceğim şimdi,

peki alt alta 4-5 tane tarih olsa aynı isimin yinede eklermi sağ tarafa

süper olmuş denedim.

Evet alır,ancak sayfa1 deki liste bu durumda 100 satırı geçeçeğinden 100 lerin artırılması gerekir.

hocam küçük bir sorum daha olacak yan yana kaç adet tarih yazabilir 4 tarih girdim hata verdi

Sınır yok,istediğiniz kadar yazabilirsiniz.Yalnız dizi formülü :Formülü sayfa2 B2(E2) hücresinde yazdıktan (veya kopyaladıktan)sonra .Formül çubuna tıklayınız veya formülden çıkmadan ctrl ve shift tuşlarına basılı iken enter tuşlayınız.Formülün başında { işareti sonunda } işareti oluşmalı,sonra sağa ve aşağı çekerek çoğaltınız.Dizi formülüne dönüştürmezseniz hata verir.Yani formülün başında ve sonundaki işaretler belirttiğim yöntemle oluşmalı.Kolay gelsin.

Sınır yok,istediğiniz kadar yazabilirsiniz.Yalnız dizi formülü :Formülü sayfa2 B2(E2) hücresinde yazdıktan (veya kopyaladıktan)sonra .Formül çubuna tıklayınız veya formülden çıkmadan ctrl ve shift tuşlarına basılı iken enter tuşlayınız.Formülün başında { işareti sonunda } işareti oluşmalı,sonra sağa ve aşağı çekerek çoğaltınız.Dizi formülüne dönüştürmezseniz hata verir.Yani formülün başında ve sonundaki işaretler belirttiğim yöntemle oluşmalı.Kolay gelsin.

çok çok teşekkür ederim.

Geri