• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı isimleri birkez listeleme

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar bir sorum var
iki sayfadan oluşan bir çalışma kitabım var, alınan malzemeler, alındığı firma, fiyatı vs. gibi bilgiler yer almakta. bir malzeme bir kaç firmadan bir kaç farklı fiyatla alınmış.
Yapmak istediğim şey diğer sayfada malzemenin isminin bir kez yazılması, kaç adet olduğu ve fiyatlarının ortalaması...
Acaba excell de böyle bir şey yapılabilirmi ?

Örnek dosyayı ekledim oradan biraz daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Bakabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
B2 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(ETOPLA(LİSTE!$A$2:$A$65500;A2;LİSTE!$B$2:$B$65500));"";ETOPLA(LİSTE!$A$2:$A$65500;A2;LİSTE!$B$2:$B$65500))

C2 Hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(ETOPLA(LİSTE!$A$2:$A$65500;A2;LİSTE!$D$2:$D$65500)/EĞERSAY(LİSTE!$A$2:$A$65000;A2));"";ETOPLA(LİSTE!$A$2:$A$65500;A2;LİSTE!$D$2:$D$65500)/EĞERSAY(LİSTE!$A$2:$A$65000;A2))

Formülleri aşağı doğru yeterince kopyalayınız.

A Sütununa bir defaya mahsus
Ürünlerin isimlerini gireceksiniz.
Her yeni ürün geldiğinde
A Sütununa alt alta ekleyin...
Formülüde ona göre karşısına kopyalarsınız..

Merhaba

Veri / Filtre Uygula / Gelişmiş Filtre bu seçenek sizin işinizi görecektir.

Merhaba,

Formül ile çözüm isterseniz

Kod:
=İNDİS(LİSTE!$A$2:$A$20;KAÇINCI(0;EĞERSAY($A$1:A1;LİSTE!$A$2:$A$20);0))

Dizi Formülüdür. Ctrl Shift Enter ile bitiriniz.

Elinize emeğinize sağlık...
Ancak mahir hocam verdiğiniz formül deneme sayfasında çalışıyor uygulamak istediğim sayfada nedense çalışmıyor. sayfa isimlerini kontrol edip değiştirdim deneme ile uygulama sayfasındaki sayfa isimlerini birebir yaptım ancak beceremedim. yinede çok teşekkür ederim sağolun.

Elinize emeğinize sağlık...
Ancak mahir hocam verdiğiniz formül deneme sayfasında çalışıyor uygulamak istediğim sayfada nedense çalışmıyor. sayfa isimlerini kontrol edip değiştirdim deneme ile uygulama sayfasındaki sayfa isimlerini birebir yaptım ancak beceremedim. yinede çok teşekkür ederim sağolun.
Merhaba,

Başvurularda sorun vardır. Orjinal dosyanıza yakın bir örnek eklerseniz ona uylarlamaya çalışalım.
Kolay Gelsin..

orjinal dosyanın örneğini ekledim mahir hocam
Merhaba,

Kod:
=İNDİS(Sayfa2!$A$2:$A$1000;KAÇINCI(0;EĞERSAY($A[COLOR=Red]$1:A1[/COLOR];Sayfa2!$A$2:$A$1000);0))

Formülünüzdeki bu kısımı değiştirin ve Diziye çevirin.

Geri