• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı hücrelerin değerlerinin farklı bir hücrede toplanması

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2007
Merhabalar,

Benim sorum şu şekilde;

al alta --farklı sıralarda-- aynı hücrelerin değerlerini farklı bir sayfa yada kolonda hücre isimlerini ve değerlerinin toplamını bir defa yazdırması.

örnek :

NU314 2
NJ215 3
NJ2208 6
NU314 8
NN3016 2
NJ215 1
NJ215 3
NJ2208 3
NU314 11
Bu şekilde bir sıralamanın,

NU314 21
NJ215 7
NJ2208 9
NN3016 2

şeklinde başka bir excel alanına yazdırılmasını istiyorum.

http://dosya.web.tr/N8a8bK sorumun olduğu excel sayfasının linki budur.

Yardımcı olabilen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Excel de yeniyim, teknik detaylarından ziyade pratik anlayabileceğim şekilde bir çözümü varsa, çok memnun olurum.

Herkese selamlar..
Fatih Onat

Son düzenleme:
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

ALTIN ÜYELİK durumu olmadığına göre; belgenizin az satırlı bir örneğini
burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyin, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini
burada paylaşırsanız, daha hızlı çözüme ulaşırsınız.
.

Özet Tabloyu kullanabilirsiniz.

Önceki cevaba harici erişim bağlantısı ekledim.
Önceki cevabıma tekrar bakınız.

Ömer bey,

süpersiniz çok teşekkür ederim Allah razı olsun...

excel de çok profesyonel değilim baştan da dediğim gibi.. sadece temel bikaç şeyi biliyorum..

ek birkaç sorum olacak,

1. bu tabloya (soldaki ne) ilaveler yaptığım zaman sağdakinin otomatik olarak nasıl değişeceği konusunda yardımcı olabilirmisiniz

2. soldaki tabloyu yardımcı kısmını aşağıya doğru genişletebiliyorum, ilave ürün ve adet

yazdığım zaman yardımcı kısmı çalışıyor.. ancak sağdaki hedef bölüme bunları nasıl aktaracağım, orda da aşağı doğru genişletme falan yaptım ama işe yaramadı.

3. soldaki tabloya mesela aynı ürünlerden ilave yapıyorum ek satırlarda, sağdaki tabloda toplam adeti değiştirmiyor..

bunları nasıl halledebilirim.. ben bu tabloyu 2000 2500 kalem için kullanacağım..

şimdiden çok teşekkür ederim..

Merhaba.
-
- G5 hücresindeki formülü E sütunundaki son dolu satıra kadar, herhangi bir değişiklik yapmadan aşağı doğru kopyalayın,

-- İNDİS formülü başlıklı I5 hücresindeki formülde ve TOPLAM başlıklı J5 hücresindeki formülde yer alana SON SATIR NUMARASINI
(kırmızı olarak renklendirdim) E sütunundaki son dolu satırın numarası -ya da her iki formülde de aynı olmak üzere daha büyük bir sayı da olabilir-
olarak değiştirdikten sonra (yani diyelim E ve F sütnundaki verileriniz 1500'üncü satıra kadar sürüyorsa 12 sayısını 1500 yapmalısınız)
aşağı doğru kopyalamanız yeterli olacaktır.
Kod:
=EĞER(SATIR()-4>MAK($G$5:$G$[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B]);"";İNDİS($E$5:$E$[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B];KAÇINCI(SATIR()-4;$G$5:$G$[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B];0);1))
Kod:
=EĞER(I5="";"";ETOPLA($E$5:$E$[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B];I5;$F$5:$F$[B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B]))

Ömer Bey,

dediklerinizi uyguladım ve olay tamamdır.. tam istediğim gibi oldu.. çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun..

İyi çalışmalar dilerim.. Başarılar...

Ömer Bey,

dediklerinizi uyguladım ve olay tamamdır.. tam istediğim gibi oldu.. çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun..

İyi çalışmalar dilerim.. Başarılar...
I ve J sütunundaki formüllerin E sütunu boyunca kopyalanması gerekmez aslında. YARDIMCI diye başlık eklediğim G sütunundaki EN YÜKSEK sayının 1 fazlası kadar satıra kopyalanması yeterli (neticede ilk BOŞ sonuç elde edildiğinde kopyalama işlemi sonlandırılabilir) ama liste boyunca kopyalasanız da alttaki satırların tümünde BOŞ sonuç oluşacaktır.

Kolay gelsin, iyi günler dilerim.

Geri