• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı hücredeki sayıları çarpma

Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
a1 hücresinde 35*45*120 gibi ölçüler var bunların çarpımını b1 hücresine hesaplatabilirmiyiz

Aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)*(SOLDAN(YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";"");BUL("*";YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";""))-1))*(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";"");SOLDAN(YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";"");BUL("*";YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";""))-1)&"*";""))

Aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)*(SOLDAN(YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";"");BUL("*";YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";""))-1))*(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";"");SOLDAN(YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";"");BUL("*";YERİNEKOY(A1;SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)&"*";""))-1)&"*";""))

çalıştıramadım malesaf

çalıştıramayacak bir şey yok aslında, formülü burdan kopyalayıp B1 hücresine yapıştıracaksınız.

Ekli dosyalar

• hücre içindeki sayıları çarpma.jpg
    hücre içindeki sayıları çarpma.jpg
    79.3 KB · Görüntüleme: 7
hücrede iki tane aynı rakam olursa hata veriyor
örneğin 55*55*3 yazınca değer hatasaı veriyor

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=ÇARPIM((0+SOLDAN(A1;(BUL("*";A1;1))-1));(0+PARÇAAL(A1;(BUL("*";A1;1))+1;((BUL("*";A1;(BUL("*";A1;1))+1))-(BUL("*";A1;1))-1)));(0+SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-(BUL("*";A1;(BUL("*";A1;1))+1)))))

Bende makrolu çözüm önereyim.

Çalışmanızı açın.
ALT+F11 tuşlarına tıklayıp kod editörünü açın.
INSERT menüsünden Module seçeneğini seçin.
Sağ tarafta açılan beyaz pencereye aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Function KÇARP(Veri As Range)
    On Error Resume Next
    KÇARP = Evaluate(Veri.Text)
End Function

Daha sonra excel sayfanıza geri dönün.

Boş bir hücreye =KÇARP(A1) yazıp deneyin.

Formülün sonuç üretmesi için A1 hücresine 55*45*3 gibi bir ifade yazın.

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=ÇARPIM((0+SOLDAN(A1;(BUL("*";A1;1))-1));(0+PARÇAAL(A1;(BUL("*";A1;1))+1;((BUL("*";A1;(BUL("*";A1;1))+1))-(BUL("*";A1;1))-1)));(0+SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-(BUL("*";A1;(BUL("*";A1;1))+1)))))

teşekkurler cok güzel çalışıyor

Açıklama

Estağfurullah.
Gönderdiğim dosyada açıklamalar yaptım.
Tümünü aslında biliyorsunuzdur ama yine de işlem adımlarını açıklama ihtiyacı hissettim.
Maksadım excel'e olan ilginizin devamına katkı sağlamaktır. Bilgiçlik olarak algılamayınız.
İyi günler, iyi yıllar.

Ekli dosyalar

Geri