• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı hücredeki değişken değeri her seferinde farklı yere kaydetmek

Excel Vers. ve Dili
xp profesional 2002
merhaba arkadaşlar: excel çalışma sayfasındaki sayfa 1 e4 hücresindeki değişken değeri sayfa2 b sütununa sıralı kopyalama işlemini makro yöntemiyle nasıl yapabilirim.

mesela : sayfa1 e4 hücresinde "çağ ticaret" yazıyor bunu sayfa 2 b1 hücresine kopyalacak fakat e4 değişken olduğu için ikinci seferde e4 hücresinde "mega teknik" değerini sayfa 2 b2 ye kaydedecek. umarım açıklayabilmişimdir. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

mrb

Kardeş,
Değişkenler iki diğer sayfaya aktarılırken aynı isim iki kere yazılabiliyorsa bunun çözümü countA 'dır.bugün iki arkadaşa daha CountA ile çözüm bulduk.Yukarıdan aşağıya saydırırsın ve 1 fazlasına yazdırırsın.
Ama aynı değer geldiğinde yeniden yazmak istemiyorsan da yazılan yerlerde o değeri arattırır ve varsa END ile bitirirsin yoksa yine CountA ile çıkan sonuca 1 ekler ve değişkeni yazdırırsın.
Arama işlemini de şu şekilde yap:

a = sheets("Sayfa1").range("A4")

If (Cells.Find(What:=a, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
False, SearchFormat:=False).Activate) = True Then
end

Bu makro aynı değer varsa çalışmayı durdurur.

Daha sonra else ile devam et ve CountA ile bulduğun sayıya 1 ekle ve oraya yani değeri yaz.
Bir dene olmazsa yardımcı olmaya çalışayım.

iyi akşamlar. benimde sorunum aslnda arkadaş gibi ama ben excel kodları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için yapamadım. biraz daha açık anlatabilir misiniz.
sayfa 1 de a1 hücresine veri giriyorum, veriyi silip başka veri giriyorum. her girdiğim veriyi sayfa 2 de a sütununa sıralasın. örneğin sayfa 1 de a1 e arzu yazdım, sayfa 2 de a1 e arzu yazsın, syfa 1 de a1 in içerisini sildim ali yazdım sayfa 2 de a2 ye ali yazsın istiyorum. bayağıdır uğraşıyorum ama bir sonuç elde edemedim. şimdiden teşekkürler.

iyi akşamlar. benimde sorunum aslnda arkadaş gibi ama ben excel kodları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için yapamadım. biraz daha açık anlatabilir misiniz.
sayfa 1 de a1 hücresine veri giriyorum, veriyi silip başka veri giriyorum. her girdiğim veriyi sayfa 2 de a sütununa sıralasın. örneğin sayfa 1 de a1 e arzu yazdım, sayfa 2 de a1 e arzu yazsın, syfa 1 de a1 in içerisini sildim ali yazdım sayfa 2 de a2 ye ali yazsın istiyorum. bayağıdır uğraşıyorum ama bir sonuç elde edemedim. şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Ali yazdığınızda ilk yazdığınız arzu silinecekmi,
Toksa sayfa1'de yaptığınız her değişiklik sayfa2'de kalıcı olacak mı?

ali yazdığımızda arzuda sayfa 2 de kayıtlı kalacak. sayfa 1 de tekrar ali yazınca sayfa 2 de arzunun altına aliyi ekleyecek. tekrar sayfa 1 de aynı hücreye başka isim yazınca onuda sayfa 2 de alinin altına ekleyeck. yardımcı olursanız çok sevinirim.

ali yazdığımızda arzuda sayfa 2 de kayıtlı kalacak. sayfa 1 de tekrar ali yazınca sayfa 2 de arzunun altına aliyi ekleyecek. tekrar sayfa 1 de aynı hücreye başka isim yazınca onuda sayfa 2 de alinin altına ekleyeck. yardımcı olursanız çok sevinirim.

merhaba
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If Range("E4").Text = Empty Then MsgBox "Hücreye Giriş Yapınız", vbInformation: Exit Sub
Son_Dolu_Satir = Sheets("Sayfa2").Range("B65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Sayfa2").Range("B" & Bos_Satir).Value = Range("E4").Text
MsgBox "Sayfa2 B Sütununa Kayıt Yapıldı", vbInformation, "İhsan Tank"
End Sub
bu kod işinizi görür sanırım.

eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Geri