- Excel Vers. ve Dili
- 2007
S.A. yapamadığım bir işlem. yardım bekliyorum.
A1 hücresinde, b1,c1 ve d1 hücrelerinin toplamı var.
n1 de son ödeme tarihi.
h1 hücresinde yapılan ödeme tutarı var.
yapılan ödeme eksik olduğu zaman E1 hücresinde ne kadar eksik olduğunu görmek istiyorum.
f1 hücresinde son ödeme tarihinden sonra yapılan ödemeye %5 ceza oranını görmek istiyorum.
g1 hücresinde yapılan ödeme fazla ise ne kadar fazla olduğunu görmek istiyorum.
En son olarak yine A1 de bütün bu işlemler yapıldıktan sonra ki toplam tutarı görmek istiyorum.
Yani kişi fazla ödeme yaptıysa A1 de fazla ödeme düşdükten sonraki toplam tutar olacak. ama tarihinde ödemediyse gecikme cezasınıda ekleyecek. Yada eksik ödeme yaptıysa hem eksik olan tutar hemde geçikme bedeli ilave edilmiş olacak.
Hakkınızı şimdiden helal edin. inşaAllah çok saçma birşey sormamışımdır.
A1 hücresinde, b1,c1 ve d1 hücrelerinin toplamı var.
n1 de son ödeme tarihi.
h1 hücresinde yapılan ödeme tutarı var.
yapılan ödeme eksik olduğu zaman E1 hücresinde ne kadar eksik olduğunu görmek istiyorum.
f1 hücresinde son ödeme tarihinden sonra yapılan ödemeye %5 ceza oranını görmek istiyorum.
g1 hücresinde yapılan ödeme fazla ise ne kadar fazla olduğunu görmek istiyorum.
En son olarak yine A1 de bütün bu işlemler yapıldıktan sonra ki toplam tutarı görmek istiyorum.
Yani kişi fazla ödeme yaptıysa A1 de fazla ödeme düşdükten sonraki toplam tutar olacak. ama tarihinde ödemediyse gecikme cezasınıda ekleyecek. Yada eksik ödeme yaptıysa hem eksik olan tutar hemde geçikme bedeli ilave edilmiş olacak.
Hakkınızı şimdiden helal edin. inşaAllah çok saçma birşey sormamışımdır.
Son düzenleme: