• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı hücre içine birden fazla bilgi girmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bono
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
Üstadlar, imkansızmı bilmem ama ekteki dosyada açıklamaya çalıştığım sorunumu çözebilmek benim için gerçekten çok önemli.

Ekte minik bir örneğini verdiğim dosya aslında 120 kolon, 35.000 satırdan oluşuyor. Aslında alacağım bu yardımla mevcut büyük bir makromun içine ek yapacağım.

İlgilenecek arkdaşlara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

merhaba

şimdilik fonksiyon çözümü benden olsun, makro çözümü daha sonra gelecektir.

Sheet1 E2 hücresine aşağıdaki formülü yazarak E2:=5 alanına kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL(E$1;Sheet2!$E2;1));"X";"")

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey ellerinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş. Ancak aynı anda sheet1 e bilgi aktarmak sorun yaratabilir.

Çünkü bunu başka bir makronun içine yerleştireceğim ve aktar demeden bu işlemi yapmasını istemiyorum. Öncesinde shet1 de daha önce başka kolonlarda olan işaretleri kaldırmam sonrasında yeni halini oraya aktarmam gerekiyor. Bunun için sheet2 dosyasında aynı hücreye yazdırma için bu form gerçekten kullanışlı olacaktır. Formun makrosuna baktım ama iki olayı birbirinden nasıl ayırabilirimi bulamadım.

ayrıca uzmanamele yardım etmeye çalıştığından dolayı sanada teşekkürler

Eklemek istediğim bir şey daha var. Sheet2 de yer alan bilgilerle sheet1 de yer alan bilgiler normalde aynı satırlarda değil. E kolonundaki bilgileri sheet1 e aktarırken isme göre aratma yapması gerekiyor. Ben bunu numaralarda kullanacağım için aynı numaradan sheet1 de sadece bir tane olacağı için benzerlik olmayacaktır. Yani vlookup gibi bir sistem iş görecektir

Korhan bey, eğer mümkünse yukarıdaki notlarıma göre yeni bir düzenleme yapabilirmiyiz?

Yada yardım edebilecek başka bir arkadaş varsa yardım edebilirse sevinirim

Üstadlar nihayet tam olarak istediğimi anlatabildiğim bir örnek dosya yaptım. (makrolarımı içine yerleştirdim)

Sheet1 - dataların biriktirildiği ve saklandığı yer
Sheet2- datalarda yapılacak düzeltmelerin yapılmasını sağlayan tablo
Sheet3 - dataya yeni bilgi aktarmak için kullanılan tablo

sheet2 ve sheet3 de e kolonuna Korhan beyin yaptığı tablo ile istediğim bilgileri çift tıklayarak getirebiliyorum. Ancak sheet2 de sheet1 de yer alan kişilere ait yaptığım düzeltmeleri hazırladıktan sonra, sheet1 e bilgileri aktarıyorum makromla. Tek sorunum Korhan beyin yaptığı formu kullanarak aynı hücreye koyduğum seçenekleri ilgili yerlerine " X " koyamıyorum.

sheet3 de ise tüm girişlerimi sheet1 de boş olan kolonu bulup yazdırabiliyorum ancak burada da yine E kolonundaki bilgileri dağıtamıyorum sheet1 içine.

Bu konu için acilen yardım edebilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Uğraşılarım sonucu aynı hüre içerisine girilen bilgileri sheet1 de değil de sheet2 deki hazırladığım aynı başlıklar altına X işareti koydurdum. Bu şekilde sheet1 e aktarma yapan makronun altına bu hücreleride ekledim. Geçici olarak bir çözüm buldum ama dosya öyle büyük ki (90.000 satır) makro iyice geberdi. Ayrıca Korhan bey'in yaptığı yazılımın içine eğer yanlış giriş yapıldıysa o hücreyi (E2 hücresini mesela) delete yaptığımda X konulmuş hücrelerde temizlenmiyor. Buda başka bir sorun yaratıyor. Aslında o hücreyi delete yaptığımda makro bunu X leride temizlemek olarak algılayamazmı?

Gerçekten önemli olmasa bu kadar ısrar etmezdim ama lütfen biri yardım elini uzatabilirmi?

Geri