• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı formül neden başka yerde =#AD ? diye kullanılamıyor hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
slm . benim buradaki bu formülün neden başka yerde kullanılırken hata verdiğiyle ilgili,başka yerlere aynı taploda uygulandında bile oluyor,ama başka excel çalışmamın olduğu kendi sayfamda bir türlü kopyala, yapıştırla bile denediğim halde,hep =# AD ? diye olmuyor. yardımlarınızı bekliyorum yardımlarınız içinde,şimdiden tekrar tekrar ,ALLAH razı hepinizden ..

Ekli dosyalar

Modül-1 in içindeki kullanıcı tanımlı "EBİRLEŞTİR" fonksiyonunu da o kitaba taşımanız gerekir, yada bir eklenti (xla) hazırlamanız icabeder.

Merhaba,

Bahsettiğiniz formül excelde yerleşik olarak bulunan bir fonksiyon değildir. Ben sizin istediğiniz çözümü elde edebilmek için özel olarak yazdım. Doğal olarak bu fonksiyon modülde bulunuyor. Başka dosyada çalışması için iki seçeneğiniz var.

Birincisi bu fonksiyonu çok sevdim. Ben bunu tüm excel dosyalarımda kullanmak istiyorum diyebilirsiniz. Bu durumda fonksiyonu eklenti olarak (xla) kayıt edebilirsiniz.

Bu işlem için aşağıdaki işlemleri takip edin;

Boş bir excel dosyasıaçın.
ALT+F11 ile kod penceresini açın.
INSERT menüsünden "Module" seçeneğini seçin.
Sağ tarafta açılan beyaz sayfaya aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Function EBİRLEŞTİR(Alan As Range, Kriter As String)
    Dim Veri As Range

Application.Volatile True

For Each Veri In Alan
        If InStr(1, Veri.Text, Kriter) > 0 Then
            If EBİRLEŞTİR = "" Then
                EBİRLEŞTİR = Replace(Veri.Text, Kriter, "")
            Else
                EBİRLEŞTİR = EBİRLEŞTİR & "," & Replace(Veri.Text, Kriter, "")
            End If
        End If
    Next
End Function

Son olarak dosyayı kayıt edin.
Kayıt ederken çıkan pencerede "DOSYA TÜRÜ" bölümünden "Microsoft Office Excel Eklentisi" seçeneğini seçin ve dosyanıza uygun bir isim (ÖZEL_BİRLEŞTİR gibi) verip kayıt edin.
Bu işlemlerden sonra ARAÇLAR menüsünden EKLENTİLER seçeneğini seçin.
Kayıt ettiğiniz dosya adını çıkan ekranda pasif olarak göreceksiniz. Seçili hale getirip işlemi tamamlayın.

Artık bu fonksiyonu tüm excel dosyalarınızda kullanabilirsiniz.

İkinci yol ise bu fonksiyonu kullanmak istediğiniz dosyanıza boş bir modül ekleyip yukarıda verdiğim kodu bu modüle uygulamak olacaktır. Bu şekilde de istediğiniz dosyaya modül ekleyip içinede yukarıdaki kodları uyguladığınızda fonksiyonu dosyalarınızda kullanabilirsiniz.

Geri