• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı formu birden fazla kez kullanıcıdan veri almak için dödürme.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba arkadaşlar ektki dosyayı incelerseniz içinde iki adet form var birincisi sizden bir rakam istiyo ve ona göre excel sheet3 sayfasında bir tablonun ilk sütün ve ilk satırını oluşturuyo. Bu tablo hep 5 satırdan oluşuyo ve sütün sayısıda kullanıcıdan gelecek rakama göre değişiyo. Bunu yaptım fakat form ikiylede form bir in oluşturduğu tablonun içini dolsurmayı istiyorum bunun için form2 yi form birde kullanıcının girdiği sayı kadar döndürmem lazım. Kod yazmada acemiyimde baya bi uğraştım başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Cevabı buldum arkadaşlar.

Sub MinimumCost()
Dim a As Integer
UserForm1.Show
a = UserForm1.TextBox1.Value

For i = 1 To a
UserForm2.Show
UserForm2.Label1.Caption = "Lütfen" & i & ". ay için verileri giriniz"
If UserForm2.TextBox1.Value <> "" And UserForm2.TextBox1.Value >= 0 And UserForm2.TextBox2.Value <> "" And UserForm2.TextBox2.Value >= 0 And UserForm2.TextBox3.Value <> "" And UserForm2.TextBox3.Value >= 0 And UserForm2.TextBox4.Value <> "" And UserForm2.TextBox4.Value >= 0 Then

ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(2, i + 1).Value = UserForm2.TextBox1.Value
ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(3, i + 1).Value = UserForm2.TextBox2.Value
ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(4, i + 1).Value = UserForm2.TextBox3.Value
ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(5, i + 1).Value = UserForm2.TextBox4.Value
ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(6, i + 1).Value = ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(5, i + 1).Value - ThisWorkbook.Sheets("Sheet3").Cells(2, i + 1).Value

UserForm2.TextBox1.Value = ""
UserForm2.TextBox2.Value = ""
UserForm2.TextBox3.Value = ""
UserForm2.TextBox4.Value = ""
Else
MsgBox "Lütfen tüm kutulara sıfıra eşit veya büyük bir sayı giriniz."
End If
Next

End Sub

Fakat for döngüsünün ikinci satırında olan caption ile alakalı yerde sıkıntı var şimdide. caption iyice sapıttı ilk seferde 4 üncü diyo 12 ci felan diyo :)

Geri