• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı excell sayfasından veri alıp verileri birleştirmek.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus 64 bit
marhabalar üstadlar ,

size göre küçük bana göre çok eziyet eden bir sorunum var sıkıntım aşağıdaki gibidir yardımcı olabilir iseniz çok teşekkür ederim iyi günler.

Tutulması minumun gereken sayfasına eklenmesini istediğim bilgiler .

1 Minumum sayfasındaki malzeme nosunu hafızaya alıp aay02 ambarı sayfasında arayarak bulması bulduğun da Eldeki Mikt değerini kopyalayıp minumum sayfasına gidip aay02 ambarı hücresine yapıştırmasını istiyorum .bulamadığın da yine minumum sayfasında aay02 hücresi kırmızı ile bir stokta yoktur yazmasını talep ediyorum.
2 Minumum sayfasındaki malzeme nosunu hafızaya alıp satın alma satırı (yoldakiler) sayfasında arayarak bulması bulduğun da Miktar değerini kopyalayıp minumum sayfasına gidip satın alma hücresine yapıştırmasını istiyorum .bulamadığın da yine minumum sayfasında satın alma hücresine kırmızı ile bir talep yoktur yazmasını talep ediyorum.
3 Minumum sayfasındaki Minumum stok hücresindeki değerden aay02 hücresi değerini çıkarmasını ve bulduğu sayıyı satın alma değeri hücresine yeşil olarak cıkamramsını talep ediyorum.

üstadlar bu konuda yardımcı olur iseniz çok müteşekkir kalacağım.

bedersu kardeş eline sağlık tam istediğim gibi değil ama yine iş görür hataları yazsam biraz daha geliştirebilir miyiz.

5055651062 kodlu malzeme de ambar değeri stokta yok olduğu için sanırım satın alma değeri de stokta yok çıkıyor (stokta yok yazzısını yerine kırmızı puntalı 0 yazsak düzelir diye düşünüyorum) yada senin fikrin nedir hocam.

5055651128 kodlu malzeme de satın alma değerinin 0 çıkması gerekmiyor muydu 25-25:0

Sayın mustilem23,
Stokta Yok yazısını ben yazdırmıştım.İsteğiniz üzere onu silip 0 yazdırdım fakat rengi yeşil.Tüm sıfırlar kırmızı olsun derseniz onu da yapabiliriz.
25-25=0 sonucu da aslında doğru çıkıyordu fakat biçimlendirmede sıfırları gizlediğim için gözükmüyordu.Onu da düzelttim.Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

üstad :)
5055651128 kodlu malzeme de satın alma değerinin 0 çıkması gerekmiyor muydu 25-25:0 sıkıntı çözüldü .

5055651062 kodlu malzeme de ambar değeri stokta yok olduğu için sanırım satın alma değeri de stokta yok çıkıyor (stokta yok yazzısını yerine kırmızı puntalı 0 yazsak düzelir diye düşünüyorum)

hesaplama hatası var

15 - 13 :2 değeri ataması gerekmiyormu 5055651062 SATIN ALMA DEĞERİ
hücresinde. bizde şuan 0 gösteriyor.

3 Minumum sayfasındaki Minumum stok hücresindeki değerden aay02 hücresi değerini çıkarmasını ve bulduğu sayıyı satın alma değeri hücresine yeşil olarak cıkamramsını talep ediyorum.

Sayın mustilem23,
Sorunuzda da belirttiğiniz gibi minimum olması gereken stok sütunundaki değerden aay02ambarı sütunundaki değer çıkartılıyor.5055651062 kodlu malzemenin minimum stok değeri 15 fakat aay02ambarı değeri "Stokta Yok" olarak gözüküyor.Dolayısıyla sonuç 0 çıkıyor.
Satın Alma Değerindeki "Stokta Yok" yazısını kaldırmıştım.Örnek dosyada o şekilde değil mi yoksa?

evet ustad haklısın benden kaynaklıdır stokta yok yazmasını ıstersek tabıkı 0 gorecek biz stokta yok yazısı yerıne 0 cıkartırsak sorun duzeleceğine inanıyorum ve çok kullanışlı bir makro olacağına artık gelırsın bursaya bir kahvamı ıcmeye :)

İnşallah kardeşim.Bursa'ya yolumuz düşerse bir kahveni içeriz. :)

buyur herzaman gel kardeşim başımın üstünde yerim var,

acı bir haber makro tam hesaplamıyor :( yanlışlık yapıyor .

biz en iyisi sana zahmet olmaz ise yazıların tamamını kaldıralım stokta yok ve talep yok .
ben bunları değiştirdim ama sonuçta sıfır çıkmasına rağmen total değeri yanlış hesaplıyor 10 32 46 satırlarda görebilirsin.

benim istediğim minumum değerinden -aay02-satın alma = satın alma değeri
minumum satırdan sadece bir sütuna işlem yapıyor sanırım.

eski exceli ve yeni düzenlenmiş tabloyu ekliyorum yeni excel üzerinden çalışıp sonuçlandırabilir miyiz güvenerek yapayım dedim 20 kalem malzemeye fazladan talep açacakmışım iyi sıyırdım :)

Ekli dosyalar

Sayın mustilem23,
Satın Alma Değeri sütunundaki herhangi bir hücreyi tıklarsanız yazdığım formülü göreceksiniz.Buradaki hesaplama işlemini makro ile yapmadım çünkü gerek yok.Formül şu şekilde:

Kod:
=EĞERHATA(D2-E2;"0")

Eğerhata ile yaptım çünkü çıkartma işleminde Stokta Yok yazısı algılandığında hata verir dolayısıyla bu hatayı gördüğünde G sütununda denk gelen hücreye 0 yazar.Siz eğer üç hücreyi birbirinden çıkartıp Satın Alma Değeri sütünuna yazdırmak istiyorsanız G2 hücresine aşağıdaki formülü yazın.Hücreyi sağ alt köşesinden (Kalın artı çıkınca) tutup aşağıya doğru çekin.

Kod:
=D2-F2-E2

Makro kodlarını ise şu şekilde değiştirin:

Kod:
Sub bul()
sr = 2
For Each i In Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row)
If i = "" Then Exit Sub

Worksheets("aay02_ambarı").Activate
Set a = Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row).Find(i)
If a Is Nothing Then
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("E" & sr) = 0
GoTo bura:
End If
Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row).Find(i).Activate
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("E" & sr) = ActiveCell.Offset(0, 2)

bura:
Worksheets("satın_alma_satırı_(yoldakiler)").Activate
Set a = Range("E2:E" & [E65536].End(3).Row).Find(i)
If a Is Nothing Then
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("F" & sr) = 0
GoTo bas:
End If
Range("E2:E" & [E65536].End(3).Row).Find(i).Activate
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("F" & sr) = ActiveCell.Offset(0, 2)

Son düzenleme:
üstad deneme şansını bugün anca yapabildim .

verdiğiniz kodu eksel sayfasında minumum stok sayfasında kod görüntüle deyip modülün içine yapıştırdım fakat hata veriyor ve şu satırı mavi yapıyor For Each i In Worksheets senden ricam makroyu excele kaydedip ekleyebilirmisin .

ve makroda hani yazdırıyorduk ya stok yok talep yok yada satın alma yok bunlar yerine sıfır atasak ve g stünuna otomatik hesaplasa bu makro olayın da yenıyım sana da zahmet verıyorum subatta altın uye oılayım da su makro olayına ıyıce el atayım boyle rıca ıle olmuyor ben d e bılıyorum mazur gör.

sayın bedersu ,
konu hakkında bir gelişme varmı acaba sonuca ulaştırabılırsek cok rahatlatacak beni.

Sayın mustilem23,
O hatayı sayfa ismi farklı olduğunda verir.Ben dosyayı ekliyorum.Sayfa isimlerini değiştirirseniz kodlarda da değiştirmeyi unutmayınız.

Ekli dosyalar

üstad budur eline sağlık çok teşekkürler.süper kullanışlı birşey oldu .

kısa bir sorum daha olacak ileride lazım olacak şimdi değil de ön çalışma olsun diye sormak istedim .

misal bu makronun bulunduğu excel sayfasına 1 yeni sayfa daha ekleyip f stununa çıkartmak istiyorum aynı şartları taşıyacak şekilde nasıl yapabilirm bu sayfalar coğalacak 1 2 3 4 5 gibi tabi zamanla kodumuz nasıl omalı acaba.

Sub bul()
sr = 2
For Each i In Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("A2:A" & [A65536].End(3).Row)
If i = "" Then Exit Sub

If a Is Nothing Then
GoTo bura:
End If
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("E" & sr) = ActiveCell.Offset(0, 2)

bura:
Set a = Range("E2:E" & [E65536].End(3).Row).Find(i)
If a Is Nothing Then
GoTo bas:
End If
Range("E2:E" & [E65536].End(3).Row).Find(i).Activate
Worksheets("tutulması_minumum_stok_değeri").Range("F" & sr) = ActiveCell.Offset(0, 2)

bas:
sr = sr + 1

Next
If i = "" Then Exit Sub

GoTo bas:
End Sub

Ustad bugun sistemle kontrol ederken farkettim satin alma sutununun tamamini o olarak gosteriyor konu hakinda ve yeni sayfa ekleme konusunda yardimci olabilir isen cok mitesekkir olacagim

Sayın musilem23,
Evet haklısınız kodlarda hata var.Daha önceki çalışma kitabında değişiklik mi yaptınız acba?Şu anki kitaba göre kodların düzeltilmiş şekli aşağıdadır:

Kod:
Sub bul()
sr = 2
If i = "" Then Exit Sub

If a Is Nothing Then
GoTo bura:
End If

bura:
Set a = Range("A2:A" & [E65536].End(3).Row).Find(i)
If a Is Nothing Then
GoTo bas:
End If
Range("A2:A" & [E65536].End(3).Row).Find(i).Activate

bas:
sr = sr + 1

Next
If i = "" Then Exit Sub

GoTo bas:
End Sub

Tekrar kontrol eder misiniz?
Diğer sorunuza gelince;
"excel sayfasına 1 yeni sayfa daha ekleyip f stununa çıkartmak istiyorum " cümlenizi tam anlayamadı.Farklı bir sayfada daha mı aratılacak aynı veriler ve sonucu tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında bir sütuna mı yazılacak?

üstad f stununun 2 satırını buldu sadece diğer satırlar aynı şekilde 0 olarak devam ediyor.

Farklı bir sayfada daha mı aratılacak aynı veriler ve sonucu tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında bir sütuna mı yazılacak? evet üstad tam anlamı ile aynı şekilde dir örnek dosyayı da ekledim bas01 ambarı dıye.

Ekli dosyalar

Sayın mustilem23,
O sütunda sadece ilk satırda veri bulup diğerlerini 0 yazmasının sebebi tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında olan veriyi satın_alma_satırı_(yoldakiler) sayfasında bulamamasından kaynaklanıyor.Yanlışlıkla 0 yazdığı satır var mı?Yani hem tutulması_minumum_stok_değeri sayfasında hem de satın_alma_satırı_(yoldakiler) sayfasında olan verileri söyler misiniz?

Geri