• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı dosyada birden fazla sayfanin içinden veri taramsası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan frorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010

türkçe
Merhabalar arkadaşlar,

Yeni üye oldum. Böyle bir forum var olduğuna sevindim, lakin yabancı sitelerde uğraşıyordum bir kaç haftadır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Elimdeki soruna gelecek olursak.

Öğrencilere ücretsiz eğitim veren bir kurumuz ve okuldan önce ya da sonra bizde kayıt olması şartıyla öğrencilere değişik eğitim destek seminerleri ve sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ücretsiz verdiğimiz hizmetlerden bir tanesi de Kütüphanemizdir. Zira azamı bilgimle kendim öğrencilerin giriş-çıkışlarını ve şubedeki faaliyetlerini takip eden bir excel dosyası hazırladım. Her gün için ayrı bir sayfa hazırladım ve sonda da bütün haftayı rapor halinde veren ayrı bir sayfa. Kütüphane bölümünde her öğrenci okuduğu kitap sayfalarını excel dosyasına giriyoruz. Kendim 'Günün Kitap kurdunu' bulabiliyorum ama raporda ayrı ayrı sayfalardan oluşan girişlerini taramasını ve bana haftanın kitap kurdunu vermesini istiyorum. Dosyada iki ayrı kitap kurdu var, lakin sabah öğrenci ile öğlen öğrenci grubu diye ikiye ayırmamız gerek.

Öğrenci ilk geldiğinde bizde form doldurup sürekli aynı numarasıyla hizmet görüyor. İnanın 2 aydan fazla uğraşıyorum ama maalesef beceremedim. Yardımcı olursanız sizlere çok müteşekkir olacağım.

Şimdiden çok teşekkür ederim
Frorum

Dosyayı alta ekledim:

Ekli dosyalar

Sn.frorum,

Foruma hoşgeldiniz.

Dosyanız görsel bakımdan oldukça zengin hazırlanmış, çok emek verdiğiniz anlaşılıyor.
Ancak; fonksiyonel olmasına daha fazla önem verilmesi istediklerinizin sağlanması açısından da önemlidir.

Öncelikle ;
Öğrenci No , Öğrenci Adı, Sınıfı, Sagah/Öğlen ...vb. gibi başlıklar altında bir Öğrenci Veritabanı sayfası oluşturmanızı öneririm.
Bu sayfa aracılığı ile diğer sayfalarınıza bilgiler daha kolay ve otomatik alınabilir.

Raporlarınızda da istediğiniz sonuçlara daha kolay ulaşmanız mümkün olabilir.

Bu konuda sayfanızda yeni düzenleme yaparsanız ileriki konularda yardım alabilmeniz daha kolay olacaktır.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Lakin şubemizde kurmuş olduğum küçük ve basit sistemde 6 farklı odadan aynı dosyaya hem görme hem de müdahale etme olsun diye Skydrive Web-APP üzerinden kullanıyoruz. Zira online üzerinden excelin bütün fonkyonlarını kullanamıyorsunuz.

Bütün hocalar aynı dosyayı kullandıkları için biraz basit ve görsel bakımından da hoş hale sokmak istedim.

yardımcı olursanız sevinirim.

saygılar...

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Rapor sayfanızda ufak bir ilave tablo ile istediğiniz bilgi sağlanmıştır.
Eklenen küçük tablo koşullu biçimlendirme ile renklendirilmiştir.
Dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Değerli cevabınız için sizlere çok müteşekkirim. Zira uzun bir aradan sonra bir adım ileriye atmak beni heyecanlandırdı.

Şimdi öyle bir sorun var hocam;

Öğrencinin numarası statik olduğu için ve her gün gelip o numarayla kitap okuduğu için öğrencinin her gün okuduğu sayfaları hesaplamasını ve raporda bir hafta içinde en fazla kitap okuyanı belirlemesini arzuluyorum.

Sizin yaptığınız çalışmada ve eklediğiniz tabloda her günün kitap kurdunu gösteriyor ama bütün günlerin kitap kurdunu vermiyor.

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Değerli cevabınız için sizlere çok müteşekkirim. Zira uzun bir aradan sonra bir adım ileriye atmak beni heyecanlandırdı.

Şimdi öyle bir sorun var hocam;

Öğrencinin numarası statik olduğu için ve her gün gelip o numarayla kitap okuduğu için öğrencinin her gün okuduğu sayfaları hesaplamasını ve raporda bir hafta içinde en fazla kitap okuyanı belirlemesini arzuluyorum.

Sizin yaptığınız çalışmada ve eklediğiniz tabloda her günün kitap kurdunu gösteriyor ama bütün günlerin kitap kurdunu vermiyor.

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Dosyanın RAPOR sayfasında;
T8:U9 hücrelerinde Haftanın Kitap Kurtları veriliyor.
Bu bilgiler'den başka birşey mi kastediyorsunuz?

Yok hocam o hücrelerden bahsi ediyorum.

Formülünüz de aynı numaralı öğrencinin her gün ayrı bir şekilde okumuş olduğu kitap sayfalarını hesaplamıyor. Benim anladığım kadarıyla sade bir hafta içinde her hangi bir günde, sırf o gün için en fazla kitap okuyanını belirliyor. Benim ise ihtiyaç duyduğum o öğrencinin haftanın diğer günlerinde de okuduğu sayfalarını hesaplamasını ve bana raporda öğrenci numarasıyla beraber sonucu çıkarmasını arzuluyorum.

inşallah açıklayıcı olmuştur.

yardımlarınız için teşekkürler,
saygılarımla...

Yok hocam o hücrelerden bahsi ediyorum.

Formülünüz de aynı numaralı öğrencinin her gün ayrı bir şekilde okumuş olduğu kitap sayfalarını hesaplamıyor. Benim anladığım kadarıyla sade bir hafta içinde her hangi bir günde, sırf o gün için en fazla kitap okuyanını belirliyor. Benim ise ihtiyaç duyduğum o öğrencinin haftanın diğer günlerinde de okuduğu sayfalarını hesaplamasını ve bana raporda öğrenci numarasıyla beraber sonucu çıkarmasını arzuluyorum.

inşallah açıklayıcı olmuştur.

yardımlarınız için teşekkürler,
saygılarımla...

İstediğiniz veriyi bulmak, dosyanızın orijinal şekli ile mümkün gözükmüyordu.
En başta belirttiğim gibi öğrencilerin tamamını gösteren bir çalışma sayfası (DETAY)eklemek suretiyle; En çok Okuma Yapan 4 ve küçük sınıfların ve 5 ve büyük sınıfların Kitap Kurtları bulunabilmiştir.
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

turist bey,

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Zira tam istediğim gibi oldu. Elleriniz dert görmesin inşallah.

saygılarımla...

Geri