• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı dosya hata veriyor

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkadaşlar, siteden almış olduğum bir program ile istatistik hazırladık ama ekli resim dosyasındaki gibi hata veriyor, bu hata bazı bilgisayarda çalışıyor ama başka bir bilgisayarda çalışmıyor, bu neden buna bir bakabilirmisiniz. iki doysayıda ekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Belki tanımlama ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Hata veren prosedüre aşağıdaki tanımlamayı ekleyip denermisiniz.

Kod:
Dim Sh As Worksheet

Korhan bey, verdiğiniz kodla hata veren satırı geçiyor, ama başka yerlerde de hata veriyor, bu nedenle orjinal dosyayı ekledim. Burada bir userform koydum Sayfa ve aylara ulaşmak için bir kod yazarmısını teşekkürler. Kişiler sayfasında bir abimiz kod yazmıştı ama bununla sadece kişiler sayfasındaki aylara ulaşılıyor, diğerlerine ulaşılmıyor, ilgine teşekkürler. eksik olmayın

ilginize teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formunuzdaki tüm kodları silin ve aşağıdaki kodları uygulayın.

BUL tuşuyla ilgili bir açıklama yapmadığınız için kod yazmadım. Açıklama yaparsanız o tuş içinde gerekli kodu yazabilirim.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    Sheets(ComboBox1.Text).Select
End Sub

Private Sub ComboBox2_Change()
    Dim BUL_AY As Range

Set BUL_AY = Range("G:G").Find(ComboBox2, , , xlWhole)
    If Not BUL_AY Is Nothing Then BUL_AY.Select
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim X As Byte

For X = 1 To Sheets.Count
        ComboBox1.AddItem Sheets(X).Name
    Next

For X = 1 To 12
        ComboBox2.AddItem Format(DateSerial(Year(Date), X, 1), "mmmm")
    Next
End Sub

Korhan bey öncelikle eline sağlık; ilk isteğim bu olduğu için diğerini utandığımdan istemedim. Madem yazarım diyorsun, burda isteğim şu; Sayfa ve Ay seçildikten sonra buda yaptığın kod ile seçiliyor, Sayfanın Ayı bulunduktan sonra Örnek Mart ayı, bu aya ait veriler bu satırdan sonra başlıyor Nisan ayı satırına kadar, bu aralıkta olan Trafik kazasını bulup veriyi karşılık gelen hücreye yazmak için yani TextBox1'e trafik kazası yazınca (not: bul içerir olursa sevinirim yani sadece trafik yazınca gibi ) seçmiş olduğumuz Sayfa ve ay arasında bulunan Trafik kazasını bulup veriyi buraya yacağız. Teşekkürler.

Geri