• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı değeri alt alta yazıdırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
arkadaşlar kolay gelsin benim şöyle bir sıkıntım var manuel olarak yapmakdan sıkıldım a1 hücresine ayşe yazalım c2 hücresinden aşşağıya misal 5 kere ayşe yazdırmam lazım. bunu nasıl yapabilirim

Merhaba,
Dosyanın içine bakınız.
Kod:
Sub ayşe_kopyala()
    Dim i As Integer
    For i = 2 To 6
        Cells(i, 3).Value = Range("A1")
    Next i
End Sub

Ekli dosyalar

teşekkürler ama bu işlem bizim için çok karmaşık formül ile nasıl yapabiliriz.

Merhaba,

C2 hücresine;

=$A$1

Yazarak alt satırlara kopyalayın.

ömer abi bu işlemde çok uzun oluyor manuel girmekden farksız benim için çünkü ayşeyi bir işlemde 10 kere diğer işlemde 2 kere yazdırmam lazım misal bu formül ile nekadar aşşağıya çekersem okadar gösteriyor fazlalığını yada eksikliğini ayarlamam lazım. başka yolu varmıdır

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($C$2:C2)>[COLOR=red][B]5[/B][/COLOR];"";$A$1)

.

Alternatif olarak,
Dosya ekleyemiyorum.A1 hücresine AYŞE,B1 hücresine AYŞE'i kaç kere yazdıracaksanız Örnek:5 yazınız.Son olarakda C2'ye formülü yazıp istediğiniz kadar çekiniz.A1 ve B1'e göre veriler değişecekdir.
Kod:
=YİNELE(A$1;SATIRSAY(C$2:C2)<=B$1)

Alternatif olarak,
Dosya ekleyemiyorum.A1 hücresine AYŞE,B1 hücresine AYŞE'i kaç kere yazdıracaksanız Örnek:5 yazınız.Son olarakda C2'ye formülü yazıp istediğiniz kadar çekiniz.A1 ve B1'e göre veriler değişecekdir.
Kod:
=YİNELE(A$1;SATIRSAY(C$2:C2)<=B$1)

Merhabalar,
Benim de uğraştığım benzer bir dosya var. Ayşe örneğindeki gibi 5 ayşe için sonuna "Ayşe Taksit:1",ikincisine "Ayşe Taksit:2"......"Ayşe Taksit:5" yazdırmak istiyorum.
Makro ile de olabilir.

İlginiz için şimdiden teşekkürler
Yb®

Merhaba,
İlkönce yukardaki formülü hangi satırdan başlatacaksanız yazınız.Daha sonra alt hücresine ;
Kod:
=YİNELE(A$1;SATIRSAY(C$2:C2)<=B$1)&SAĞDAN(C3;1)+1
yazarmısınız.Deneme imkanım yok.Yanlış olmuşsa Affola.

her ikinizede çok teşekkür ederim.

Geri