• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aynı değere sahip verilerin diğer sayfaya aktarımı

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
herkese merhaba!! değerli arkadaşlar akaryakıt alımı ile ilgili ekteki dosyamdada izahat yapmaya çalıştım.yinede kısaca izah etmeye çalışayım mayıs yada herhangi bir ayda aldığımız akaryakıt tutarları epdk fiyat bültenine göre değişmekte ör:10.05.2012 ile 11.05.2012 de 3,96 TL (zam farkı no 1) 13.05.2012 ile 15.05.2012 başka bir fiyat(zam farkı no 2,3,4,vs...)
yani zam farkları na göre bilgileri ;ay adı da dikkate alınarak sayfa 4 e aktarmak istiyorum.sayfa 4 yazıcı çıktısı alacağım tablo sayfa 3 ise bilgileri gireceğim veri tabanı gibi düşündüm.ilgi ve bilgisini esrigemeyip yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.tercihim formül marifeti ile çözüm getirilmesi olup makro ile de olabilir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Veriler ay adına göre mi gelecek, yoksa iki tarih arasına göre mi? Eğer ay adına göre gelecekse tarih aralığının faktörü nedir?

.

Merhaba
Verilerinizi pivot yaparak daha fonksiyonlu kullanabilirimisiniz. Ben ufak bir örnek yaptım sizin verinize göre.. Burada ay seçebilirsiniz. zam farkı no seçebilirisiniz. Toplam lt lere tıkladığınzda o alıma ait listeye ulaşabilirisiniz. vs..

Ekli dosyalar

. . .

Kod:
Sub KOD()
Application.ScreenUpdating = False
Dim s3 As Worksheet
Dim s4 As Worksheet
Set s3 = Sheets("sayfa3")
Set s4 = Sheets("sayfa4")
aa = s3.[a65536].End(3).Row
s4.Range("a4:g" & s4.[g65536].End(3).Row).ClearContents

bb = 4
For i = 2 To aa
ilk = CDate(s3.Cells(i, "c") + 0)
son = CDate(s3.Cells(i, "c") - 2)

If s4.Cells(2, "d") = s3.Cells(i, "b") And _
s4.Cells(2, "e") = s3.Cells(i, "a") And _
CDate(s4.Cells(2, "a")) <= ilk - 0 And _
CDate(s4.Cells(2, "a")) >= son Then

s4.Cells(bb, "a") = s3.Cells(i, "e")
s4.Cells(bb, "b") = s3.Cells(i, "f")
s4.Cells(bb, "f") = s3.Cells(i, "g")
s4.Cells(bb, "g") = s3.Cells(i, "h")
bb = bb + 1
Else
End If
Next i
i = Empty

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox " B İ T T İ "
End Sub

. . .

arkadaşlar öncelikle ilginiz için şükranlarımı sunarım.sayın ömer uzmanım veriler zam farkı no suna göre gelecek zam farkı:bir aylık zaman diliminde akaryakıt fiyatı kaç defa değişmiş onu ifade etmek istedim.ör:01.05 ile 05.05.2012 tarihleri aynı fiyat zam farkı numarası:1,fiyat 06.05 de değişti zam farkı no su :2 06.05 den fiyat değişene kadar ki tarih (12.05.e kadar) ,12.05 de yine değişti zam farkı nosu 3 oldu v.s....
yani sayfa 4 ü verileri girdiğim sayfa 3 üde çıktı alacağım tablo olarak düşündüm ay adı ve tarih aralığı bilgilendirme amaçlı
saygılar!!!

sayın petrolcumurat emeğiniz olan dosyayı indirip deneyeceğim ve dönüş yapacağım bu seçeneği düşünmemiş idim saygılar

arkadaşlar 6 no lu mesajım son paragrafını yanlış yazmışım sayfa 3 veri gitdiğim sayfa 4 çıktı alacağım tablo olan sayfa olacak sayfaları karıştırdım özür dilerim

sayın petrolcumurat eklemiş olduğum dosya asıl dosyam değil formatı farklı olduğu için özet tabloyu adapte etmede sıkıntı olacak.yinede ilginiz için şükranlarımı sunarım.

sayın Hüseyin bey!! yardımınız için teşekkür ederim önerdiğiniz kodu denedim gayet güzel çalıştı formül ile çözüm bulamaz isem önerdiğiniz kodu kullanacağım.ancak şöyle bir ricam olacak ör:sayfa 4 zam farkı nosu 1 yazdım yada 2 v.s. ay adına da mayıs yada haziran vs yazdım tarih aralığını otomatik alabilirmi?
örnek:
sayfa4 zam farkı no su (D2=1)
sayfa4 ay adı (E2=mayıs) ise
ilk tarih (A2,=10.05.2012)
son tarih (B2= 11.05.2012) olmalı vs gibi saygılar!!!

arkadaşlar konunun arz ettiği önemi ifade edebilmek adına güncel olduğunu belirtmek istedim saygılar

sayın ömer bey!!! öncelikle geri dönüş konusunda geciktiğim için özür dilerim.emekleriniz için şükranlarımı arz ederim dosya şu an sorunsuz gözüküyor.herhangi bir sorun halinde hoş görünüze sığınarak ve ilginizi esirgemeyeceğinizi bilerek yeniden yardım talebim olabilir.saygılar!!!
bir ricam:vaktıiniz olur ise lütfen mazur görün formüllerin mantığı hakkında çok kısa bir izahat teşekkürler!!!:mrgreen::mrgreen:

Son düzenleme:
Rica ederim. Forumun amacı bu, istediğiniz zaman, istediğiniz türden soru yöneltebilirsiniz.

Formül açıklamaları için pek fazla zamanım yok maalesef. Buna benzer formül açıklamasını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Tek farkı sizinkin de iki ölçüt, linktekin de ise tek ölçüt var. İnceleyince aradaki farkı kolaylıkla kavrayablirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f47/dersleri-tabloya-ta-yma-t59993.html

.

Geri