• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı Access VT İçerisinden Formdan Başka Bir Tabloya Kayıt

Hocam Harika.Çok teşekkür ederim.

Eğer müsaitseniz ;
Hocam Tabloda hangi os den kaç tane olduğunu öğrenmek istiyor kullanıcı.ona göre kaç tane lisans ihtiyacı olduklarını tespit edeceklermiş.
Şöyle bi kod yazdım ama Bunu database' de nasıl uygulayabilirm?

SELECT COUNT (*) Bu kod parçacığını tümü için uygulayacağım.
FROM pcHistory
WHERE PC_Operating_System=Windows7

Hangi os'den kaç tane olduğunu nerde göstermek istiyorsunuz
mesela formda bir düğme olacak ona tıklayınca hangi os'den kaç tane olduğumu görünecek

eğer boyle düşünüyorsanız yeni bir form hazırlayın üstüne bir listbox ekleyiniz, listboxun satır kaynağına aşağıdaki sorguyu yazınız

eğer düşündüğünüzü farklı bir şeyse belirtin lütfen

SELECT pc.PC_Operating_System, Count(pc.PC_Operating_System) AS Os_Adet

FROM pc

where PC_Operating_System<>""
GROUP BY pc.PC_Operating_System;

Evet Hocam.
Söylediğiniz kod bana yeterli.
Yeni bir boş form açtım.Liste kutusu ekledim ve olay kısmına, tıklandığında seçeneğinin yanına kodunuzu yapıştırdım.Acaba satır kaynağı dediğiniz başka bir yer mi?

Form tasarım görünümüde iken;
Liste kutusu üzerine sağtuş/Özellikler/Veri/Satır Kaynağı
Kodu bu alana yapıştırmalısınız

Saolun Hocam. Listeyi çıkarıyor ama; " AS Os_Adet " kaçar tane olduğunu göremedim.

Liste kutusunun özelliklerine bakınız
sutun sayısı 2'mi,
sutun genişlikleri yeterlimi

eğer yinede olmazsa vt'yi son haliyle buraya ekleyiniz

Merhaba Hocam,

Bugün projem kontrol edildi.Bir kaç eksik dışında harika olduğu söylendi.
Tablolara tarih ve açıklama şeklinde iki tane alan eklenmesi istendi.Onları oluşturdum.Fakat neden olduğunu anlamadığım, Formda hangi tuşa basarsam debug hatası vermeye başladı.
Bir de Hocam Printer veya pc formunda list history 'e benzer bir rapor eklememi istedi.Ben de GO HISTORY adında buton ekledim.Butona basıldığında ekranda sadece görünen kayıt, history tablosundan çekilmeli.Sadece onunla ilgili kayıtlar rapor edilmeli.
Formun içinde daha detaylı anlatmaya çalıştım Hocam.

Ekli dosyalar

Bugün projem kontrol edildi.Bir kaç eksik dışında harika olduğu söylendi.
Tablolara tarih ve açıklama şeklinde iki tane alan eklenmesi istendi.Onları oluşturdum.Fakat neden olduğunu anlamadığım, Formda hangi tuşa basarsam debug hatası vermeye başladı.

Selam;
Tabloda tarih alanını tutmak için Date() diye bir alan adı kullanmışsınız, bu bir vba komutudur vba komutlarını alan adı olarak kullanamazsınız, tabloda bu alanın adını değiştiriniz mesela Rec_Date gibi bir şey yapabilirsiniz,
formlardaki kodlardada ilgili değişikliği yapmayı unutmayınız

Form2'de tarih girişi yapılacak metin67 sağ tuş özellikler/Biçim/Kısa Tarih seçerseniz bu alana tarih girişi daha kolay olur.

Bir de Hocam Printer veya pc formunda list history 'e benzer bir rapor eklememi istedi.Ben de GO HISTORY adında buton ekledim.Butona basıldığında ekranda sadece görünen kayıt, history tablosundan çekilmeli.Sadece onunla ilgili kayıtlar rapor edilmeli.

Aşağıdaki kodu Go History düğmesinin kod bölümüne ekleyiniz

DoCmd.OpenReport "pcHistory_report", acViewReport, , "Pc_Host_Name='" & Me.Açılan_Kutu2 & "'"

Saygılarımla

Tamam Hocam söylediklerinizi yaptım.Çalışıyor.
Çok Teşekkür ederim ..

Merhaba Hocam,

İlerleme tuşlarından 'sonraki' butonuna bastığımda en son kayıttan sonra boş alan geliyor, forma.Hocam, bunu önlemenin çözümü var mıdır ?
Butonları makro olarak eklemiştim.Olay yordamıyla değil.
Yoksa bütün bi formu yeniden VBA kullanarak mı yapmalıyım?
"Küçük bir işlemle oldu : ) "

Son düzenleme:
İlerleme tuşlarından 'sonraki' butonuna bastığımda en son kayıttan sonra boş alan geliyor, forma.Hocam, bunu önlemenin çözümü var mıdır ?
Butonları makro olarak eklemiştim.Olay yordamıyla değil.
Yoksa bütün bi formu yeniden VBA kullanarak mı yapmalıyım?
"Küçük bir işlemle oldu : ) "

sorunu çözdünüzmü anlayamadım

Merhaba Hocam,
O sorunu çözmüştüm : ).Form özelliklerini karıştırırken buldum.
Excel dosyasından import yapabilmenin kısa yolu var mıdır?Yani butona bastığımda nasıl ki makroları kullanarak export yapabiliyorsam aynı şekilde import da yapabilir miyim Hocam?

Merhaba Hocam,

Dediğiniz kodu buton için visual basic kodunun içine yazdım fakat, 'Run Tİme' hatası veriyor, Hocam.Yoksa başka bir işlem mi yapmalıydım?
Bu arada Projenin son hali.Güzel oldu Hocam : )

Ekli dosyalar

Dediğiniz kodu buton için visual basic kodunun içine yazdım fakat, 'Run Tİme' hatası veriyor, Hocam.Yoksa başka bir işlem mi yapmalıydım?
Bu arada Projenin son hali.Güzel oldu Hocam : )

Anahtar kelime DoCmd.TransferSpreadsheet idi
yani bu komut üzerine yoğunlaşman lazım, ve bu komutun alması gereken parametreler var (yardıma bakabilirsin) tek başına kullanılmaz,
çözeceğinden eminim.

ilave olarak, formun özelliklerine girip mesela
Kayıt Seçiciler:Hayır;Gezinti Düğmeleri:Hayır yaparsan formların dahada iyi görünür(bence), form özellik penceresinden daha birçok şey keşfedebilirsin,

Ayrıca veritabanını açınca direk main menu formunun açılmasını sağlayabilirsin, boylece veritabanını açınca direk uygulamanda başlamış olur, form üzerine gelip çift tıklamya gerek kalmaz,

Bu işin sonu yok,
hadi bakalım durmak yok yola devam :)

Tamam Hocam çok teşekkür ederim Aynen öyle durmak yok :)
Dediğiniz koda internetten baktım.Ama kod Excel dosyasının bulunduğu dizin istiyor,Tablo isimlerini istiyor.Ne bileyim her bir excel dosyası için kullanıcının Kodun yapısına girip onları değiştirmesi lazım.Biraz zor değil mi?

Aman aman naptın sen kullanıcı koda sokulurmu hiç :)
Değişkenler boyle günler için
Eğer excel dosyasının adı, yolu vb. her seferinde değişiyorsa,

bir inputboxla, form üzerindeki bir textbox ile, aç diyalog penceresi ile vb. kullanıcıdan alıp
aldığın bu değişkenleri parametre olarak DoCmd.TransferSpreadsheet ile birlikte kullanmalısın

Geri