• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aynı 2 Makroyu tek bir sayfada birleştirme...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan RaMeLoT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar ve üstadlar,
Makro hakkında hiçbir bilgisi olmayan biri için elindeki bir örneği deneme yanılma yöntemi ile bişeyler yapmaya çalıştım.
Rastgele elime açılır pencere makrosu geçti. Formuller ile yaptığım bir şablonda kullanabilir miyim diyordum.

Açılır pencere makrosunu ilk olarak "cari" diye adlandırdığım dosyada uğraştım istediğim seviye geldi.
Daha sonra "gider" dediğim dosyada çalıştım tam olmasa da oldu.
Fakat bu iki excelin vba larını bir türlü tek dosyada birleştiremedim.Hep hata veriyor. Açılır pencerelerin tüm özellikleri aynı olduğu için birleştirirken hata veriyor.

Eski sorulara baktım ama nafile anlayabilecek düzeyde olmayınca trene bakıyom gibi hissettim. Okudum baktım ama anlamadım...

Belki çözümü çok basittir ama deneme yanılmayla olmuyor..
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
1pykz.jpg

İstediğiniz böyle bir şey mi kontrol eder misiniz_?

Ekli dosyalar

ilgilendiğin için teşekkürler dostum ama bu şekilde değil ;

ilk cari dosyasında problem yok E sütununa geldiğimde pencere açılıyor seçimimi yapıyorum o hücreye seçtiğimi yerleştiyor...

gider dosyasında ise F sutununa geldiğimde pencere açılıyor seçimimi yapıyorum F sütunundaki hücreye gider grubunu, bir sonraki G sütunundaki hücreye de 2.açılan pencerede seçtiğim gider türünü kendi otomatik yazıyor.

Amacım aynı tasarıma sahip benzer dosya olan cari ve gider dosyalarını birleştirmek. Daha doğrusu gider dosyasının makrosunu cari dosyasının makrosunun içine yazmam gerekiyor.

Cari isimli dosyanızda iki kodu birleştirdim. Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Geri