• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık veri listesi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Açılan ListBox9 a "Q" sütununda kayıtlı başlangıç ve bitiş tarihine göre iki tarih arasını "O" sütununa göre "Sağlık Oc." ise süzüp renklendirdiğim sütunları almalıyım ..

Makro mevcut ancak hata var çözemedim...

Yardımlarınız için şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba, sizin kodlarınızı uyarladım iyi çaışmalar.

Kod:
Private Sub CommandButton5_Click() 'fenilleri listele
On Error Resume Next
Sheets("VERİ").Activate
Dim tarih, cins, i
                          If TextBox117.Value = "" Then
                        MsgBox ("İlk Tarihi Giriniz")
                      Exit Sub
                    Else
                End If
             If TextBox118.Value = "" Then
          MsgBox ("Son Tarihi Giriniz")
        Exit Sub
     Else
End If
            ListBox9.Clear
            ListBox9.ColumnCount = 16
 For i = 2 To Sheets("VERİ").Range("A65536").End(xlUp).Row
        If Sheets("VERİ").Range("Q" & i).Value = "" Then GoTo Son
            cins = Sheets("VERİ").Range("o" & i).Value
On Error Resume Next
        If CDate(Sheets("VERİ").Range("Q" & i).Value) >= CDate(TextBox117) And CDate(Sheets("VERİ").Range("Q" & i).Value) <= CDate(TextBox118) And cins = "Sağlık Oc." Then
            s = s + 1
                    ListBox9.AddItem
                     ListBox9.Column(0, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("a" & i).Value
                     ListBox9.Column(1, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("b" & i).Value
                     ListBox9.Column(2, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("c" & i).Value
                     ListBox9.Column(3, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("d" & i).Value
                    ListBox9.Column(4, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("e" & i).Value
                    ListBox9.Column(5, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("f" & i).Value
                    ListBox9.Column(6, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("g" & i).Value
                    ListBox9.Column(7, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("o" & i).Value
                    ListBox9.Column(8, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("p" & i).Value
                    ListBox9.Column(9, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("Q" & i).Value
                    ListBox9.Column(10, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("r" & i).Value
                    ListBox9.Column(11, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("s" & i).Value
                    ListBox9.Column(12, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("t" & i).Value
                    ListBox9.Column(13, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("x" & i).Value
                    ListBox9.Column(14, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("y" & i).Value
                    ListBox9.Column(15, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("aa" & i).Value

End If
    Next
Son:
'ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=Tru
End Sub

Sn. Omer Userform aşağıdaki kodu yazarsan boş satırları atlayarak sağlık ocağını listeler.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("VERİ").Range("A2:A65000")) + 2
If Sheets("VERİ").Cells(i, 15).Value > 0 Then
FENİL3.AddItem Sheets("VERİ").Cells(i, 15).Value
End If
Next i
End Sub

birde sn. fedealin verdiği kodlardaki
ListBox9.Column(6, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("g" & i).Value
ListBox9.Column(9, s - 1) = Sheets("VERİ").Range("Q" & i).Value

aşağıdaki şekilde düenleyin

Kod:
ListBox9.Column(6, s - 1) = Format(Sheets("VERİ").Range("g" & i).Value, "dd.mm.yyyy")
Kod:
ListBox9.Column(9, s - 1) = Format(Sheets("VERİ").Range("Q" & i).Value, "dd.mm.yyyy")

kolay gelsin.

hocam Listboxta haftalık ve aylık olarak verileri iki tarih arası listelemem gerekli, Ancak yazılan kodlarda Q sutunundan sonrasını neden göstermiyor
r,s,t,x,y,aa,ag sutunları listboxa gelmiyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn. fedeal saydaki işlem tarih üzerine yapılmış bir açıklama anladığım kadarıyla. Kod yazmayı öğrenmeye başlayalı çok olmadı, konuyu biraz açarsanız, yardımınızla çözümünü de öğrenmiş oluruz.

Sağlık Ocağımızda yeni doğan bebeklerden fenilketonüri (Topuk kanı) alınmaktadır. Kan alınan bebeklerin bilgileri UserFomla dosyadaki gibi sıralı kayıtları yapılmakta ve bu kanlar üçgünde bir Listesi ile birlikte İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde incelenmek üzere gönderilmektedir.

Q sütununda (İlk tarih - Son tarih arasında) kayıtlı "O" (Sağlık Oc.) da alınan kan örnekleri Listesi çıkarılmaktadır..

ListBoxa daha fazla kolon yerleştirme

Hocam
Excel Dosyasında renklendirilen "B,C,D,E,F,G,H,I,N,O,P,Q,R,S,T,X,Y,AA,AG,AH " sütunlarını listBox' a almak (20 sütun) Additem yöntemiyle veya başka türlü daha fazla Listbox'a sütun nasıl eklenebilir.

Ekli dosyalar

SUZ sayfasına oto süz yapıp listboxta listeliyorum.Bu metod en hızlı yöntemdir.
Listboxta görünmesini istemediğiniz sütunları propertisten sıfır değeri vererek görünmesini istediğiniz sütunlarada istediğiniz genişliği vererek ayarlayınız.
Dosya ektetdir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton5_Click() 'fenilleri listele
Dim sh As Worksheet, sat As Long
Set sh = Sheets("SUZ")
ListBox9.RowSource = ""
Application.ScreenUpdating = False
sh.Range("A1:AH65536").Clear
With Sheets("VERİ")
    If .AutoFilterMode = True Then .Range("A1").AutoFilter
    .Range("A1").AutoFilter field:=15, Criteria1:="=" & FENİL3
    .Range("A1").AutoFilter field:=17, Criteria1:=">=" & CLng(CDate(FENİL1.Caption)), Operator:=xlAnd _
    , Criteria2:="<=" & CLng(CDate(FENİL2.Caption))
    .Range("A1:AH" & .Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).CurrentRegion.Copy sh.Range("A1")
    .Range("A1").AutoFilter
End With
Application.ScreenUpdating = True
If sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row < 2 Then Exit Sub
ListBox9.RowSource = "SUZ!A2:AH" & sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
End Sub

Ekli dosyalar

Listeboxta süzerek isteğe bağlı çoklu sütun listeleme

Hocam eline sağlık Ancak Veri sayfasını bir çok değişik pozisyonlarda Bakanlığa bildireceğim için benim aşağıdaki gibi renklendirilen "B,C,D,E,F,G,H,I,N,O,P,Q,R,S,T,X,Y,AA,AG,AH " sütunlarını listBox' a almak istiyorum.... Yapacağınız çalışmaya göre bu uygulamayı ben değişik listeleme çalışmalarına uygulayacağım....

Özetle
Bu çalışma Sağlık Ocaklarına gelen bebeklerin bilgilerini tutmak .
Gelen bir bebek 8 - 10 yere kaydediliyor ay sonu değişik bir çok yerden o bebeğe ait veri ve istatistikler isteniyor. Benim amacım bunları toplu bir yerde takibini sağlayacak çalışma yapmak ve ay sonu Sağlık Bakanlığınca belirlenen değişik formlara aktarmak istiyorum.

Örn: Sayfada sarıya renklendirdiğim sütunları ListBoxta kontrol ettikten sonra Aylık Doğum Fişlerini hazırlamak üzere bu bilgileri Rapor sayfasına aktarmalıyım.

Tasarlamam gerekli Listeleme örnekleri...
1 No'lu Sağlık Evi Tarihler Arası Doğum Fişi Düzenlenenler veya Düzenlenmeyenler
1 No'lu Sağlık Evi Tarihler Arası Sağlık Ocağından Demir Desteği verilen Bebekler veya Reçete edilenler - Demir Verilmeyenler.................. Ölenler, göç edenler........gibi çok kapsamlı Listeleme çalışmalarına uygulayacağım.

Yardımlarınız için şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri