• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık Puantaj Cetveli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan drahmin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba. Ekteki dosyada çalıştığım firma için hazırladığım puantaj cetveli var. Personelin günlük girişlerini ve fazla mesailerini bu tabloda hesaplamak istiyorum. Aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi o gün işe gelmişse X eğer fazla mesaide yapmışsa yanına Sayı şeklinde giriyorum.

OeRXo.png

mesaileri hesaplamak kolay çünkü hepsi sayı. benim istediğim X yazdığım günleride toplaması. Yani Toplam Gün hücresine X leri toplayıp yazdırmak. Her X için Toplam gün hücresine +1 eklemesi. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Toplamı almak istediğiniz hücreye;
=EĞERSAY(C4:BL5;"x")
Formülünü uygulayın.
İyi çalışmalar.

Çok uzun bir kod beklerken kolay şekilde halletmişsiniz, teşekkür ederim ;)

Sayın muygun;

Günaydın ve hayırlı işler.

Katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Merhaba. Ekteki dosyada çalıştığım firma için hazırladığım puantaj cetveli var. Personelin günlük girişlerini ve fazla mesailerini bu tabloda hesaplamak istiyorum. Aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi o gün işe gelmişse X eğer fazla mesaide yapmışsa yanına Sayı şeklinde giriyorum.

OeRXo.png

mesaileri hesaplamak kolay çünkü hepsi sayı. benim istediğim X yazdığım günleride toplaması. Yani Toplam Gün hücresine X leri toplayıp yazdırmak. Her X için Toplam gün hücresine +1 eklemesi. Teşekkürler.

aynı hücre içine hem x hemde 2 veya başka bir sayıyı nasıl yazabilirim.

buradaki X ler çalışmadı anlamadamıdır anlamadım lakin çalıştı anlamındaysa çalışma saati 7,5 saat kabul edildiğinden X yerine 7,5 yazarsın çalışma saatiniz 7,5 'dan fazla ise sen değiştirirsin örnek tablo ektedir.

=ALTTOPLAM(3;D5:BM6) FORMÜLÜ İLEDE DOLULUK SAYDIRABİLİRSİN.
=ALTTOPLAM(9;D5:BM6) İLE SAYILARI TOPLATABİLİRSİN.

Ekli dosyalar

Meslektaşıma destek

Dostum istemiş olduğun puantajı biraz daha çeşitlendirdim, umarım işyerin için uygundur.

Ekli dosyalar

Geri