• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylık mesai hesaplama :(

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar çalıştığım firmada mesai çizelgesi tutmak istiyorum konular içerisinde araraştırdım fakan ben beceremedim firmamız günlük 9,5 saat çalışıyor bunun üzerini mesai olarak yazmak istiyorum
ilgilenirseniz sevinirim

Bence; bu cevabın altındaki (imza bölümünde) açıklamaları okuyarak bir örnek belge hazırlayın ve
bu belge üzerinde açıklayarak destek isteyin. Böylece daha net soru sorulmuş olur ve net ve kesin cevaplar alabilirsiniz.
Ayrıca forum sayfasılarının üst orta bölümünde yer alan ARAMA kısmını kullanarak birçok örnek bulacağınızı sanıyorum.

Yine de şunu söyleyeyim; A2'den itibaren işe giriş saatleri; B2'den itibaren işten çıkış saatleri yazılıysa
(A, B, C ve D sütununun biçimini ss:dd olarak ayarlayın) ;

-- C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayarak çalışılan toplam süreyi hesaplayabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(YADA(A2="";B2="");"";((A2>B2)+B2-A2))

-- D2 hücresine uygulayacağınız aşağıdaki formül ile de 9,5 saatten fazla çalışılan süreyi hesaplayabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(YADA(A2="";B2="");"";EĞER(((A2>B2)+B2-A2)>(0+"09:30");(A2>B2)+B2-A2-"09:30";""))

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür ederim örnek çalışma yaptım yanlız yüklemesini yapamadım

Umarım verdiğim formülleri denediniz.

Aşağıdakiler gibi bir paylaşım sitesine belgeyi yüklüyorsunuz, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada cevap olarak yazıyorsunuz.

ÖRNEĞİN: dosya.tc, dosya.co, dosyayukleyin.com

evet ömer bey formülü denedim oldu teşekkür ederim elinize sağlık

Geri