• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayların toplamını almak

neseterkutsesli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019
Windows 11 Home Single Language
S.a
AB5 sütununa limit yazan sayıların toplamını almak istiyorum,yalnız hangi ayda isek onun toplamını almak istiyorum
yani haziran ayında limit sabit hep 1667*6 ay'ın toplamı bir sonraki ayda otomatik olarak bir sonraki ay'ın toplamı gibi,
C5 ve C6 sütunundaki sayıların toplamınıda AB5 sütununda diğer ayların toplamı ile beraber almak istiyorum,
teşekkürler

Ekli dosyalar

Söylediğiniz pek anlaşılmıyor. Neticede belgenin bu haliyle AB5 hücresine ve AB6 hücresine gelmesi gereken sayıları ayrı ayrı yazar mısınız?

AB5 hücresine gelecek sayı 1667*6 haziran ayında olduğumuz için toplamı 10002 yapıyor bir sonraki ay'da AB5 hücresine otomatik olarak 1667*7=11669 yazmasını istiyorum bu anlamda metin olarak belirttiğim ayların altına sayı ile ayları da yazdım formül olarak kullanılmasında yardımcı olur diye AB6 hücresine herhangi bir sayı gelmeyecek

Basit düşünmekte yarar var. Eğer sütunlardaki sayılar 1667 şeklinde sabit ise =1667*AY(BUGÜN()) formülü işinizi görecektir bu ay sonuç =1667*6, önümüzdeki ay içerisinde ise =1667*7 şeklinde sonuç verecektir.

teşekkürler omer.baran

Geri