• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayların bitişine göre sondaki hücrenin içerisinin boş görünmesi

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim excel sayfasında eğer formülü ile yapmaya çalıştım ancak yapamadım.

Yapmak istediğim A1 hücresindeki aya göre o ayın bitişinden sonraki gelen ayın görünmesini istemiyorum.

Yardım edecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

elimden geldiğince yaptım üstad. bir bak istersen, daha farklı şekillerde de yapılabileceğine eminim. ancak bu işini görecektir diye düşünüyorum.

http://s2.dosya.tc/server3/ysgtom/Orn.xlsx.html

dosyanın ileride silinmesi göz önüne alınarak;

a1 hücresine manuel bir tarih yazılır.
a2 hücresine =EĞER(A1=TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;0);"";A1+1) formülü yazılır.
a3 hücresine =EĞER(BAĞ_DEĞ_SAY(A2)=0;A1+1;EĞER(A2=TARİH(YIL(A2);AY(A2)+1;0);"";A2+1)) förmülü yazılarak dilenildiği kadar aşağı kopyalanabilir.

böylelikle ayın son gününden sonra bir boş hücre bırakarak yeni aydan başlar.

Sayın aloo ilginize teşekkürler, A29 hücresi boş tam istediğim gibi olmuş, ancak bu hücrenin altındaki hücrelerinde boş olmasını istiyorum, yapabilir misiniz?

ay bittikten sonra altta yeni ay başlamasın istiyorsunuz yanlış anlamıyorum değil mi?

a3 hücresinde bulunan formül başına EĞER(A2="";""; ekleyip aşağı çekerseniz istediğiniz olacaktır.

Sayın alooo ilginiz için çok teşekkür ederim, tam istediğim gibi oldu, hayırlı çalışmalar.

Merhaba.
Alternatif olsun.
A29 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp 31'inci satıra kadar kopyalayınız.
.
Kod:
=EĞER(A28="";"";EĞER(A28+1>SERİAY(A28;0);"";A28+1))
NOT: SERİAY işlevi ayın son gününü tespit etmenizi sağlar, sonraki sıfır; 0 ay sonrası yani ilgili tarihin bulunduğu ay anlamındadır. Örneğin 0 yerine 3 yazarsanız 3 sonraki ayın son gününü verir.

Sayın Ömer Bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.

Geri