• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aylara göre ürünleri bulup toplasın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell 2003 tr
isteğim örnek te bulunmakatadır ocak ayına ait korkmaz markalı orbit iismli tencere setinin ocaktaki toplam satışını bana versin istiyorum şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Rapor sayfasında "K2" hücresine;

=TOPLA.ÇARPIM((K$1=Sayfa1!$Q$3:$Q$500)*((AY(Sayfa1!$O$3:$O$500))=AY($J2))*(Sayfa1!$T$3:$T$500))

yazıp hücreleri aşağı ve sağa doğru kopyalarsanız satılan malların toplamları gelir. Diğer isteğinizden pek bir şey anlayamadım?

verdiğiniz formülü denedim ama formülünüz hata veriyor
bu çözüm bana çok lazım diğer soruyuda verdiğiniz çözümden giderrek
çözebileceğimi düşünüyorum saygılarımla

verdiğiniz formülü denedim ama formülünüz hata veriyor
bu çözüm bana çok lazım diğer soruyuda verdiğiniz çözümden giderrek
çözebileceğimi düşünüyorum saygılarımla

K2 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY(Sayfa1!$O$3:$O$65536)=AY(rapor!$J2))*
(Sayfa1!$Q$3:$Q$65536=rapor!K$1)*
(Sayfa1!$T$3:$T$65536))
bu formülü yazınız.
diğer sorunuz tam net değil açıklarsanız yardım etmeye çalışayım

Sayın İhsan Tank,
Benim yazdığım formül ile sizin yazdığınız arasında pek bir fark göremedim. Üstelik bu formülü denedikten sona buraya yazdım. Çalışmamasının nedeni sizce ne olabilir? Yalnızca sayfa referansları mı?

Sayın İhsan Tank,
Benim yazdığım formül ile sizin yazdığınız arasında pek bir fark göremedim. Üstelik bu formülü denedikten sona buraya yazdım. Çalışmamasının nedeni sizce ne olabilir? Yalnızca sayfa referansları mı?

siz ayları dikkate aldırmamışsınız ondan olabilir mi_?
benim kullandığım ilk kıstasa bakarsanız AY fonksiyonu mevcut sizin uyguladığınız dosyada çalıştımı bu sizin formülünüz
çalıştıysa örnek dosya ekler misiniz

Nedense enteresan değerler veriyor.

=TOPLA.ÇARPIM((K$1=Sayfa1!$Q$3:$Q$500)*((AY(Sayfa1!$O$3:$O$500))=AY($J2))*(Sayfa1!$T$3:$T$500))

Ekli dosyalar

Nedense enteresan değerler veriyor.

formül doğru sonuç üretiyor
şimdi sen diyeceksin'ki 2 adet var ama 3 görünüyor
onunda sebebi aşağıda Tarih'i olmayan Bir tane daha korkmaz var ve hücre boş olduğunda 0 ( sıfır ) olarak algılar sıfır tarih'i attığımızda ise ay olarak Ocak ayını Hesaba katar dilerseniz deneyin

Evet aynen dediğiniz gibi, neden 3 diye düşünüyordum :) Öyleyse formülü bir koşula bağlamak gerek sanırım.

Evet aynen dediğiniz gibi, neden 3 diye düşünüyordum :) Öyleyse formülü bir koşula bağlamak gerek sanırım.

yardımcı sütun kullanarak iki tarih arasına hesap yaptırabilirsiniz bunu bu şekilde boş olanları işleme almayacaktır. dilerseniz dosyanızı ona göre hazırlayıp göndereyim

Bana soruyorsanız gerek yok çünkü dosya zaten bana ait değil :) Soruyu soran arkadaş değerlendirip karar verse daha iyi olur bence :)

Bana soruyorsanız gerek yok çünkü dosya zaten bana ait değil :) Soruyu soran arkadaş değerlendirip karar verse daha iyi olur bence :)

doğru o arkadaşta zaten ortalıkta görünmüyor
bir teşekkürü bile çok görmüş bizde dosyasında ilgileniyoruz boşuna
kolay gelsin

Size de kolay gelsin...

internet kesikti

yazdığınız knuları şimdi okuyabildim internet kesikliği yüzünden
konuya müdahil olamadım yardımlarınız için çok çok teşekkürler ayrıca
bahsettiğiniz tefrruatlı özelliği yapabilmek benim düşüncemin dışında olduğu için
ayrıca böyle birşey e olsun da diyemedim.Ama yaparsanız da çok sevinirim.
Bu kendimce yaptığım düzeni sizin yardımlarınızla oluşturduğumuda söylemek isterim.çok teşekkür ederim.bu program(program da demek biraz iddalı bir söz ama)için daha sizlerin yardımlarınızı bekleyeceğim şimdilik hepinize kolay gelsin.Bu arada belirttiğiniz özelliği de programa da eklerseniz sewinirim
saygılarımla........H AKINCI

yazdığınız knuları şimdi okuyabildim internet kesikliği yüzünden
konuya müdahil olamadım yardımlarınız için çok çok teşekkürler ayrıca
bahsettiğiniz tefrruatlı özelliği yapabilmek benim düşüncemin dışında olduğu için
ayrıca böyle birşey e olsun da diyemedim.Ama yaparsanız da çok sevinirim.
Bu kendimce yaptığım düzeni sizin yardımlarınızla oluşturduğumuda söylemek isterim.çok teşekkür ederim.bu program(program da demek biraz iddalı bir söz ama)için daha sizlerin yardımlarınızı bekleyeceğim şimdilik hepinize kolay gelsin.Bu arada belirttiğiniz özelliği de programa da eklerseniz sewinirim
saygılarımla........H AKINCI

eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

emeğinize ellerinize sağlık ........
Akşam üstünde biraz uğraşayım yeni fikirlerle sizi rahatız ederim:)

emeğinize ellerinize sağlık ........
Akşam üstünde biraz uğraşayım yeni fikirlerle sizi rahatız ederim:)

rahatsızlık değil ama aynı konuda değilse başka başlık altında sorunuz
kolay gelsin :mutlu:

Geri