• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylara göre toplam aldırmak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba. Şubelere ait verilerin yanyana sütunlarda olduğu bir dosya yapısında A ve D sütunlarındaki ay & yıllara göre B ve E sütunlarındaki rakamların toplamlarının K sütununa alınması TEK formül ve/veya makro ile mümkün mü ?

Örnek dosyanın linki : http://s5.dosya.tc/server3/gmo3au/KOLONLARA_GORE_AYLIK_TOPLAM.xls.html

Merhaba
Bu formül işinizi görür mü?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((YIL($A$2:$A$6)=$I2)*(AY($A$2:$A$6)=$H2)*($B$2:$B$6))+TOPLA.ÇARPIM((YIL($D$2:$D$6)=$I2)*(AY($D$2:$D$6)=$H2)*($E$2:$E$6))

Sayın asi_kral çok teşekkür ediyorum, harika olmuş. Tam da budur. Çok veri olması halinde formül yerine kullanılabilecek makro da kullanılabilir mi ?

Makro da yazılır. Şimdi vaktim kalmadı yarın yazar gönderirim.

Deneyiniz.
Kod:
Sub tpl()
With Sheets("AÇIK HESAPLAR")
.Range("k2:k3").Clear
For m = 2 To .Range("H50").End(3).Row
For k = 1 To 4 Step 3
For i = 2 To .Range("A50").End(3).Row
If Year(.Cells(i, k)) = .Cells(m, "I") And Month(.Cells(i, k)) = .Cells(m, "H") Then
c = c + Cells(i, k + 1)
End If
Next i
Next k
Cells(m, "k") = c
c = 0
Next m
End With
End Sub

Vardar07 üstadım çok çok teşekkür ediyorum, kod müthiş olmuş, eline, aklına sağlık.

vardar07 üstadım, asi_kral üstadım sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem formül hem de Kod çok işime yaradı. Acaba yüzsüzlük olmazsa şöyle bir KOD olabilir mi diye sormadan edemedim ! soldan sağa doğru sınır olmaksızın ve hangi sütunda Vade & Tutar yazılı olduğu belli olmasaydı, 1. satırında VADE yazılı olan sütunlara göre TUTAR yazılı olan sütunlardaki rakamları yine Ay ve Yıl eşleşmesine göre toplanması mümkün olur muydu ?

Dosya üzerinde yapılmış halini görelim olabilirmi bir bakalım.

tamam üstadım. hemen bir dosya hazırlayıp yüklüyorum, olmasa da canınız sağolsun, ilgileniz için teşekkür ediyorum.

Deneyiniz.
Kod:
Sub tpl()
   Dim rFirst As Range, r As Range
   Dim A As Range
With Sheets("ACIK HESAP")
.Range("D2:D7").Clear
   Set A = .Range("E:W")
B = .Cells(1, "W").End(1).Column - 1
For m = 2 To .Range("A50").End(3).Row
   Do
        If rFirst Is Nothing Then
         Set rFirst = A.Find("Vade")
         Set r = rFirst
      Else
         Set r = A.Find("Vade", After:=r)
 End If
 For i = 2 To .Cells(Rows.Count, r.Column).End(3).Row
If Year(.Cells(i, r.Column)) = .Cells(m, "B") And Month(.Cells(i, r.Column)) = .Cells(m, "A") Then
c = c + .Cells(i, r.Column + 1)
End If
Next i
i = Empty
.Cells(m, "D") = .Cells(m, "D") + c
c = 0
If r.Column = B Then GoTo 10
Loop
10:
Next m
End With
End Sub

Sayın üstadım vardar07 çok çok teşekkür ediyorum, aklınıza sağlık, çok işimize yarayacak, müthiş bir kod olmuş. Saygılarımı sunuyorum, sağlıcakla kalın.

Geri