• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylara göre SATILAN sayısını TextBox lara yazdırma

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba; Ekli dosyamda Stok sayfasında D sütunundaki tarih aralıklarına bakarak örnek yukarıdaki yıla ait tarihler arasından 01.ocak 31 ocak arasındaki "M" Sütununda "SATILDI" sayısını UserForm üzerindeki "ocakyeni" kutusuna, 01.şubat 29 şubat arasındaki "SATILDI" Sayısını "şubatyeni" kutusuna yazdırmak istiyorum. Kod ile yada formül ile yapmak için çok uğraştım ancak başaramadım. bu konuda yardımcı olabirseniz çok sevinirim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Nisan ve mayıs aylarını yaptım.
Dosyanız ektedir.
Not: Değişken isimlerini ve nesne adlarında Türkçe karakterler kullanmayınız.
İngilizce windowsa geçtiğinizde veya İngilizce başka bir bilgisayarda hata verecektir.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
'Nisan
Range("C4:M4").AutoFilter
Range("D4").AutoFilter field:=2, Criteria1:=">=" & CLng(CDate("01.04.2017")) _
, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & CLng(CDate("30.04.2017"))
Range("M4").AutoFilter field:=11, Criteria1:="SATILDI"
nisanyeni.Value = WorksheetFunction.Subtotal(3, Range("M4:M65536"))
'Mayıs
Range("C4:M4").AutoFilter
Range("D4").AutoFilter field:=2, Criteria1:=">=" & CLng(CDate("01.05.2017")) _
, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & CLng(CDate("31.05.2017"))
Range("M4").AutoFilter field:=11, Criteria1:="SATILDI"
mayısyeni.Value = WorksheetFunction.Subtotal(3, Range("M4:M65536"))
'Bitti.
Range("C4").AutoFilter

Ekli dosyalar

Merhaba
Geç kalmışım
Alternatif olsun
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim a As Integer
Dim i, son As Long
son = [D65536].End(3).Row
Application.ScreenUpdating = False
    For i = 6 To son
    If yılyeni = Format(Range("D" & i), "yyyy") Then
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 1 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
a = a + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 2 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
b = b + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 3 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
c = c + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 4 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
d = d + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 5 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
e = e + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 6 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
f = f + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 7 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
g = g + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 8 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
h = h + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 9 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
ı = ı + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 10 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
j = j + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 11 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
k = k + 1
End If
If Range("D" & i) <> "" And Format(Range("D" & i), "mm") = 12 And Range("M" & i) = "SATILDI" Then
l = l + 1
End If
End If
Next i
ocakyeni.Value = a
şubatyeni.Value = b
martyeni.Value = c
nisanyeni.Value = d
mayısyeni.Value = e
haziranyeni.Value = f
temmuzyeni.Value = g
ağustosyeni.Value = h
eylülyeni.Value = ı
ekimyeni.Value = j
kasımyeni.Value = k
aralıkyeni.Value = l
If ocakyeni.Value = 0 Then
ocakyeni.Value = ""
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
3 no lu mesajımdaki kodlar yılı da baz alması için güncellendi
Not:3 nolu mesajdaki ekli dosyanın kodlarını güncele meyi unutmuşum. yeni güncellendi.

Son düzenleme:
Değerli Hocam Evren Gizlen ve Numan Şamil, ilginize çok teşekkür ederim. Kodları programıma uygulayacağım.Ayrıca Evren Hocam not olarak yazdığınız uyarıyı dikkate alacağım.Tekrar teşekkür ediyorum. İşleriniz kolay gelsin.Saygılarımla

Değerli Hocam Evren Gizlen ve Numan Şamil, ilginize çok teşekkür ederim. Kodları programıma uygulayacağım.Ayrıca Evren Hocam not olarak yazdığınız uyarıyı dikkate alacağım.Tekrar teşekkür ediyorum. İşleriniz kolay gelsin.Saygılarımla

Rica ederim.
iyi çalışmalar.:cool:

İyi Çalışmalar

Geri