• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ayirtetme veya Filitreleme Veya bulma

ahmethuseyin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel2007
Oncelikle basliga ne yazacagimdan emin olmadigim icin boyle yazdim,
Baslik konusunda dogru basligi bana soylerseniz duzeltirim basligi acemiligimden dolayi ozur diliyorum,Sayin degerli Hocalarim yapmak istedigimi eklemis oldugum ornekde acikladim,Forumda aradim ama bulamadim Ozelikle Sayin Yurttas Hocamin calismalarina baktim ama bulamadim ,forumda daha onceden benzer konular acildiysa link verirseniz sevinirim,veya nasil bir yol izlemem konusunda tavsiyeleriniz.

Saygilarimla
Ahmet

Ekli dosyalar

Merhaba.

Dosyanız biraz garip geldi ama aşağıdaki formülde kırmızı kısım ( 0 ) ortalama kriteri.
Bu kriteri 1 yaparsanız B sütununda 1 olanların ortalamasını bulursunuz.
Kriteri değiştirerek ortalama alabilirsiniz.
Ayrıca 1000 sayısını asıl belgenizdeki son dolu satır humarasıyla değiştirmeyi unutmayın.
.
Kod:
=EĞERORTALAMA($B$11:$B$[B][COLOR="Blue"]1000[/COLOR][/B];[B][COLOR="Red"]0[/COLOR][/B];$L$11:$L$[B][COLOR="Blue"]1000[/COLOR][/B])

Tekrar merhaba.

Bir önceki cevabımda verdiğim formül istediğiniz sonucu vermiyor mu acaba?
.

Omer bey oncelikle ilgilendiginiz icin tesekurler,simdi test ettim hata verdi #NAAM? benim klavyem farkli dil G seklinde degistim yine ayni hatayi verdi,EĞERORTALAMA bunun ingilizcesi nasil yaziliyor tam olarak birde boyle test edeyim cunku daha once yabanci kalvye kullanmadan dolayi benzer sorunlar yasamisdim.

Saygilarimla
Ahmet

Omer bey tekrar tekrar tesekurler dedigim gibi dil sorunuymus, kullandigim klavye dilindeki excel dilini kullandim sonucu verdi =GEMIDDELDE($B$11:$B$361;0;$L$11:$L$361),

Saygilarimla
Ahmet

Profilinizde excel dilini belirtmediğiniz için
(bence profil ayarlarınızı yeniden düzenleyerek bunu yazın ki benzer sorunu daha az yaşamanıza yardımcı olur
-sol üstte Kontrol Paneli üzerinden düzenleme yapabilirsiniz-
)
TÜRKÇE olarak formül vermiştim.
Sorununuz çözüldüğüne göre mesele yok, iyi günler dilerim.

Omer bey bilgilendirme icinde tesekurler,profilim simdilik boyle kalsin ben soru yoneltigimde dipnot olarak excel dilimi bildireyim,cunku 4 dilde excelim var,yabanci forumlardanda bazen birseyler test ediyorum, birde biraz onceki formulde ALS unutmusum. =GEMIDDELDE.ALS($B$11:$B$361;0;$L$11:$L$361)
Tesukurler
Saygilarimla
Ahmet

Geri